Musorujsag
Élő Eredmények

Rekordösszegű kártérítést kap a Veszprém a Barcelonától

Rekordösszegű kártérítést kap a Veszprém a Barcelonától

telekomveszprem.hu
Hatalmas összegű kártérítést fizetett a Barcelona a Telekom Veszprémnek, Aron Pálmarssoon játékjogáért, így az izlandi kézilabdázó a katalánok játékosa lett - közölte hivatalos honlapján a bakonyi klub.

Sportemberhez méltatlan módon távozott Aron Pálmarsson a Veszprémtől nyáron, miután sms-ben közölte a vezetőséggel, ahelyett, hogy részt venne az edzéseken, hazautazik. A szerződésszegés után a Veszprém felbontotta a játékos szerződését és fegyelmi eljárást indított ellene a Magyar Kézilabda Szövetségnél.

A kézilabdázót 2018. januárjától szerződés kötötte volna a Barcelonához, így a klub elnöke jelezte a veszprémieknek, hogy hajlandóak lennének kártérítést fizetni az izlandiért. A két fél közötti hosszas tárgyalások következtében – és miután Pálmarsson beismerte, hogy hibázott – megegyezett az európai kézilabdázás két klubóriása és a Barcelona a napokban kifizette a kártérítést, a Veszprém pedig kezdeményezte a fegyelmi eljárás megszüntetését, és hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség átadja Aron Pálmarsson játékjogát az FC Barcelonának.

A Veszprém jelezte, hogy a megállapodás kötelezi a klubokat a titoktartásra, de az összeg jelentősen meghaladja a médiában megjelent értéket.

„Aron Pálmarsson ezzel a meggondolatlan tettével súlyosan megbántotta a Telekom Veszprém szurkolóit és csapattársait. Tagadhatatlan azonban az is, hogy amíg a csapatban játszott, kivételes képességei sokszor segítették a Veszprémet. A két klub találkozói mindig is a nemzetközi kézilabda közösség kiemelt eseményei voltak. Pálmarsson ügyben a csapatok vezetői igyekeztek végig a kézilabda sport érdekeit szem előtt tartani, fenntartva a két fél közti jó viszonyt” – fogalmazott közleményében a veszprémi klub.

További tartalmak