Musorujsag
Élő Eredmények

Ferrari: Ecclestone sületlenséget beszélt

Ferrari: Ecclestone sületlenséget beszélt

Motorsport
A Mercedes után a Ferrari is visszautasította Bernie Ecclestone kijelentését, miszerint a németek segítették az ellenfél felzárkózását. A vörösök első embere szerint az F1 korábbi ügyvezetőjének megjegyzése színtiszta sületlenség volt.

A brit üzletember nemrég a La Repubblica című olasz lapnak adott nagy port kavaró nyilatkozatot. Kijelentette, a Forma–1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábban több alkalommal is segítette a Ferrarit, hiszen az olasz istálló a királykategória legértékesebb és legnépszerűbb alakulata (ő maga azt mondta, a gárda egyenlő a királykategóriával).

Az interjú során a vörösök idei feltámadásáról is beszélt, amihez elmondása szerint a Mercedesnek is köze volt, a németek ugyanis segítették őket, egy komoly ellenfél legyőzésével ugyanis az ő bajnoki címük is értékesebb lesz. Idén pedig pont ellenük küzdve értek fel a csúcsra…

Ferrari logó (Fotó: Schaber / XPB Images) Ferrari logó (Fotó: Schaber / XPB Images)

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff kijelentette, Ecclestone ezzel a nyilatkozattal „dinamitot robbantott”, a „vádat” pedig elutasította, miközben a Renault ügyvezetője is elmondta, nem tartja valószínűnek az „elméletet”. A kijelentésre nem sokkal később a vörösök első embere is reagált.

„Azt hiszem, erre mondják azt, hogy színtiszta sületlenség” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Azt hiszem, Bernie hálás lehet, hogy a Ferrari is itt volt és segített neki pénzügyileg is kifizetődőbbé tenni a sportot, aminek ő is élvezte a hasznát. Isten áldja őt! Kedvelem őt, nagyon, de azt hiszem, a Ferrari is épp annyit tett a Forma–1-ért” – magyarázta Sergio Marchionne.

Sergio Marchionne  (Fotó: Photo4 / XPB Images) Sergio Marchionne (Fotó: Photo4 / XPB Images)
Borítókép: Sergio Marchionne és Bernie Ecclestone (Fotó: Photo4 / XPB Images)

További tartalmak