Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel korrektnek érzi az elnök bírálatát

Vettel korrektnek érzi az elnök bírálatát

ESPN
Nem vette zokon Sebastian Vettel a Ferrari elnökének finom kritikáját. Sőt, osztja a véleményét.

Sergio Marchionne a héten azt nyilatkozta, csapata műszaki problémái mellett versenyzői rossz helyzetfelismerése, hibái is kellettek ahhoz, hogy elbukjanak a Mercedesszel szemben vívott bajnoki küzdelemben. Azt gondolhatnánk, a Ferrari balul elsült ázsiai mélyrepülésére utalt ezzel: Sebastian Vettel szingapúri rajtbalesete után Malajziában és Japánban is műszaki hibák miatt vesztett értékes pontokat.

Vettelt Brazíliában szembesítették a Scuderia elnökének szavaival. „Szerintem ez egészen korrekt. Mindig vannak dolgok, amiket másképpen is csinálhatnál. Összességében egyetérthetünk azzal, hogy nem úgy alakult a szezonunk, ahogyan alakulhatott volna, és ennek több oka volt” – reagált a négyszeres bajnok.

Amikor az általa elkövetett idei hibákról kérdezték, Szingapúrt nem említette. „Baku kiemelkedik, de a többi rendben volt” – felelte.

A német a múlton való rágódás helyett a hátralévő két versenyen arra törekszik, hogy jó hangulatban vonulhassanak el a téli szünetre. A Ferrarira rá is fér a siker, július óta nem volt benne részük. „Én is része vagyok a csapatnak, együtt éljük át a szezont, és a következő két versenyen is így lesz. A hangulat jó, a fiúk nagyon nehéz időszakon vannak túl az elmúlt hétvégék után, sok változtatást kellett végrehajtaniuk az autón, motorcseréket, hosszúra nyúltak az éjszakák. Remélem, hogy két nyugodt hétvége következik, és így fejezhetjük be a szezont. De nem az eredmények szempontjából nyugodt: a maximumra törekszünk.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak