Musorujsag
Élő Eredmények

Ismertették az új női versenysorozat naptártervét

Ismertették az új női versenysorozat naptártervét

W Series
Hat futamból álló naptártervezetet tett közzé a héten hivatalosan bejelentett női versenysorozat, a W Series.

A 2019 tavaszán kizárólag női versenyzők részvételével útnak induló Forma–3-as bajnokság szervezői  a hivatalos bemutatkozáskor előrebocsátották, a Forma–1-ből is ismert, nagy múlttal rendelkező versenypályákra terveznek ellátogatni. Mint kiderült, nem teljesen önállóan fogják végigjárni Európát, hiszen a jelenlegi F3-as Európa-bajnoksághoz hasonlóan a W Series is a DTM-hez csapódott hozzá, azaz  német túraautó-bajnokság egyik betétversenye lesz.

Pénteken ennek megfelelően közzé is tették az előzetes naptártervezetüket, amelyben hat európai versenypálya neve szerepel. Ezek közül az egyetlen, amely jelenleg is otthont ad Forma–1-es nagydíjnak a május 5-én rendezendő idénynyitó helyszíne, Hockenheim. Németországba két alkalommal is ellátogat majd a sorozat, hiszen a szezon negyedik versenyét a Norisringen tartják. Emellett két korábbi F1-es pálya, Zolder és Brands Hatch, valamint az inkább motorversenyeiről híres Misano és Assen rendez még futamokat a száguldó hölgyeknek.

A széria Németországban indul, Nagy-Britanniában ér véget, és májustól augusztusig tart. Hivatalos nevezők egyelőre nincsenek, ám a tervek szerint egy válogatón keresztül 18-20 fős mezőny gyűlik majd össze, hogy megküzdjön a félmillió dolláros pénzjutalmat hozó első bajnoki címért.

Achim Kostron, a DTM-et működtető cég, az ITR ügyvezető igazgatója már várja a W Series indulását: „A betétprogramjaink 2019-es élénkítése és kibővítése első helyen állt a teendőink listáján. Örülünk annak, hogy a DTM oldalán üdvözölhetjük az innovatív és profi W Seriest. Az a tény önmagáért beszél, hogy a szervezőik a DTM-et választották partnerüknek a nagyszerű projektjükhöz.”

A W Series 2019-es előzetes versenynaptára:

május 3-5. – Hockenheim (Németország)

május 17-19. – Zolder (Belgium)

június 7-9. – Misano (Olaszország)

július 5-7. – Norisring (Németország)

július 19-21. – Assen (Hollandia)

augusztus 10-11. – Brands Hatch (Nagy-Britannia)

Borítókép: A W Series leendő autója (fotó: W Series)

További tartalmak