Musorujsag
Élő Eredmények

Nikolics egy feltétellel jön haza a válogatottba

M4 Sport/M1
Nikolics Nemanja a magyar labdarúgó-válogatott rendelkezésére áll, amennyiben rendszeresen a saját posztján játszhat.

Bár az utóbbi években a lengyel és az észak-amerikai bajnokságban is gólkirályi címet szerzett, Nikolics Nemanja Bernd Storck kapitánysága alatt meglehetősen ritkán léphetett pályára a magyar válogatottban. A német edző távozása után a novemberi, Luxemburg és Costa Rica elleni felkészülési mérkőzéseken Szélesi Zoltán megbízott kapitány pályára küldte a Chicago Fire támadóját, a márciusi találkozókra pedig Georges Leekens is meghívta.

A 30 éves játékos az az M4 Sportnak nyilatkozva azt mondta, hogy a válogatott rendelkezésére áll, de ennek feltétele, hogy a nemzeti csapatban is hasonló szerepet kapjon, mint amerikai klubjában. „Innen nagyon nehéz hazajutnom, de ha van értelme hazamennem, és ugyanazt tudom csinálni a válogatottban, mint a klubcsapatomban, akkor mindenféleképpen megoldom. Ha viszont ezek nem változnak, akkor nekem is hoznom kell döntéseket.”

A legutóbbi két válogatott mérkőzésen egyaránt betaláló Nikolics remekül kezdte a szezont klubcsapatában. Mint arról korábban beszámoltunk, a Chicago ugyan 4–3-ra elveszítette idénybeli első tétmérkőzését az Egyesült Államokban, de a magyar játékos kétszer is eredményes volt a Sallói Dánielt is a soraiban tudó Sporting Kansas City elleni szombati találkozón. A Sporting az első félidőben két góllal elhúzott, a Chicago azonban a második félidőben – Nikolics két találatának is köszönhetően – fordítani tudott. A vendégek viszont ekkor sem adták fel, újabb két gólt szereztek, ezzel megnyerték a mérkőzést. A találkozón Sallói két gólpasszt adott.

Nikolics szerint a Chicago Fire második félidei hozzáállására lehet építeni az MLS-ben. A támadó az M4 Sportnak elmondta, két ellentétes félidőt játszottak, ez pedig megpecsételte a sorsukat. „Az első félidőben langyosan kezdtünk, bennragadtunk az öltözőben. Az elején ők tudtak gólt szerezni, aztán Dani gyönyörű gólpassza után elhúztak a félidőben. Utána a reakciónk fantasztikus volt, mindent feltettünk egy lapra, két csatárral álltunk fel, szisztémát váltottunk, elkezdtünk 3–5–2-t játszani, sokkal agresszívebbek voltunk. Tizenöt perc alatt meg is tudtuk fordítani az eredményt, amikor a 83. percben berúgtam a harmadik gólunkat, felrobbant a stadion.”

A magyar válogatott támadó szerint ugyanakkor a Kansas City nagyon jól reagált a bekapott gólra, a vendégek egyből a következő támadásból kiegyenlítettek, a lélektanilag számukra kedvező helyzetben pedig a győzelmet is megszerezték. „Sajnos elveszítettük a meccset, de a második félidei hozzáállásunk, agresszivitásunk fantasztikus volt, így kell folytatni. Nagyon sok mérkőzés van hátra, nagyon hosszú még a bajnokság, úgyhogy várom a folytatást és a következő meccset.”

A támadó tehát jó formában várja a magyar válogatott két márciusi mérkőzését. Az együttes 23-án Kazahsztánt fogadja Budapesten, ahol négy nappal később Skócia lesz az ellenfél ugyancsak felkészülési mérkőzésen. Mindkét meccset élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

A hosszabb beszélgetést Nikolics Nemanjával a keddi Sportreggeliben hallhatják majd.

További tartalmak