Musorujsag
Élő Eredmények

Huszti Pintérnek is nemet mondott

telesport.hu/nb1.hu
A Hannover magyar légiósa, az ötvenszeres válogatott Huszti Szabolcs a jövőben nem kíván visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba.

Nem kíván visszatérni a nemzeti csapatba a válogatottságról korábban lemondó Huszti Szabolcs. A Bundesligában szereplő Hannover játékosa döntését azután közölte, hogy Pintér Attila, a magyar válogatott csütörtökön megválasztott szövetségi kapitánya jelezte, számít Huszti játékára.

„Nem” – válaszolta Huszti az nb1.hu azon kérdésére, hogy ha az új kapitány meghívja a válogatottba, elvállalja-e a szereplést. Az ötvenszeres válogatott játékos hozzátette, elhatározásában nem a kapitány személye volt a döntő tényező.

Hannover, 2013. december 1. Huszti Szabolcs, a Hannover 96 magyar középpályása (b) csapatársával, Edgar Pribbel ünnepel, miután gólt szerzett az Eintracht Frankfurt ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2013. december 1-jei mérkőzésén Hannoverben. (MTI/EPA/Carmen Jaspersen)

„Zajlott ellenem egy lejárató kampány, amely szerint én megsértődtem, mert csere voltam, én bomlasztom a közösséget, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni. Ültem én a padon Lothar Matthaus és Erwin Koeman idején is, nem volt bajom vele” – mondta a középpályás, aki kiemelte, szerinte inkább egy új gerincet kell kialakítani a nemzeti csapatban.

„Nem vagyok megmentő, ugyanolyan futballistának érzem magamat, mint korábban. Velem se sikerül kijutni világ- vagy Európa-bajnokságra, így ebben nekem is megvan a felelősségem.”

Pintér Attila, a 2016-ig megbízott szövetségi kapitány kinevezését követően jelezte, a válogatott eddigi kulcsemberein mellett számít Huszti Szabolcs játékára is. „Szeretnék leülni vele és menedzserével, szeretném felvázolni neki a magyar futballal kapcsolatos elképzeléseimet, bízom benne, hogy meghallgat engem.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Huszti Pintérnek is nemet mondott
A Hannover magyar légiósa, az ötvenszeres válogatott Huszti Szabolcs a jövőben nem kíván visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba.
Magyar futball