Daniel Juncadella lesz a Force India harmadik számú versenyzője

A Német Túraautó Bajnokságban (DTM) versenyző Daniel Juncadella lesz a Force India hivatalos teszt és tartalékversenyzője. A huszonkét éves spanyol fiatalember a csapat közleménye szerint több pénteki szabadedzésen is részt vehet a 2014-es versenyévad során.

Adrian Sutil a Force India 2013-as versenygépével (Fotó: MTI/EPA/VALDRIN XHEMAJ) Adrian Sutil a Force India 2013-as versenygépével (Fotó: MTI/EPA/VALDRIN XHEMAJ)A Mercedes által támogatott spanyol pilóta 2013-ban, a Forma-3-as Európa-bajnokság győzteseként került a gyár DTM-es alakulatába, ahol 2014-ben is folytatja szereplését. Mindemellett a Forma-1-es versenyhétvégéknek is álladó résztvevője lehet, a Force India ugyanis őt nevezte ki harmadik számú pilótájává. Juncadella 2013-ban már kipróbálhatta magát egy Forma-1-es autó volánja mögött, a fiatalok tesztjén ugyanis ő vezette a Williams versenygépét. A gyakorlás után hosszú ideig úgy tűnt, hogy 2014-ben a brit alakulat tesztversenyzőjeként dolgozik majd, a mai napon azonban biztossá vált, hogy a Force Indiánál folytatja pályafutását.

„Daniel egy rendkívül izgalmas versenyző, ezért örömmel látom őt a Force Indiánál!” - mondta az istálló hivatalos honlapjának Vijay Mallya. „Az elmúlt években folyamatosan támogattuk a fiatal tehetségeket, és ezzel 2014-ben sem szeretnénk felhagyni. Terveink szerint Daniel is lehetőséget kap majd az általunk kiválasztott pénteki szabadedzéseken. Szerepköre természetesen nem csak a pályán elvégzendő feladatokra korlátozódik, azaz a szimulátorban is fontos teendők várnak rá, hiszen fejlesztés szempontjából továbbra is ez az eszköz lesz az egyik leglényegesebb” - tette hozzá az indiai alakulat első embere.

„Azzal, hogy csatlakozhattam a Force Indiához valóra vált egy régi álmom! Fantasztikus lehetőséghez jutottam, hiszen rengeteget tanulhatok a csapat segítségével, és bízom abban, hogy az így szerzett tapasztalatoknak köszönhetően egy lépéssel közelebb kerülök a Forma-1-es bemutatkozáshoz. A pályán és a gyárban is igyekszem folyamatosan együttműködni a csapattal, és ígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a Force India 2014-ben is folytatni tudja fejlődését és elérje céljait” - nyilatkozta a spanyol pilóta. Azt egyelőre nem tudni, hogy Juncadella érkezése milyen hatással lesz az eddigi tesztversenyző, James Calado pozíciójára.