Ma debütált a Marussia új autója Jerezben

Némi késéssel ugyan, de végül a Marussia csapata is pályára vitte 2014-es autóját Jerezben. Az MR03-ast először Max Chilton vezetheti.

Marussia MR03 (Fotó: Marussia) Marussia MR03 (Fotó: Marussia)A mezőnyből 10. csapatként végre a Marussia autója is bemutatkozott. A banbury-i alakulat az eredeti tervek szerint már kedden kipróbálta volna 2014-es fejlesztésű autóját, ám miután annak tesztre történő felkészítése során technikai hibára leltek, végül a gyárban maradtak, hogy orvosolni tudják azt.

Az MR03 aztán szerda délután érkezett meg Jerezbe, ahol a mai napon órákon át tartó szerelési munkálatokat követően nem sokkal három óra előtt pályára gördült. Az új kocsi a riválisok többségéhez hasonló hangyászorrot kapott, festése továbbra is a piros–fehér–fekete színkombinációt használja. A volánjánál a mai napon Max Chilton ül, aki Jules Bianchihoz hasonlóan további egy évre bizalmat kapott John Booth csapatfőnöktől.

Az istálló a tavalyi esztendőben egyébként ezen párossal fennállása során először győzte le a nagy riválist, az F1 mezőnyéhez szintén 2010-ben csatlakozó Caterhamet a gyártók bajnokságában – céljuk idén, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek a mezőny nagyobbik részéhez. „Szem előtt kell tartanunk a tényt, hogy rengeteg ismeretlen tényező vár ránk az idei szezonban, de alapvetően ambíciózus csapat vagyunk, és mindig mi támasztjuk a legnagyobb elvárásokat magunkkal szemben. Célunk, hogy továbbra is fejlődjünk, és hogy olyan pozícióba kerüljünk, ahonnan nem mindig hátrafelé kell figyelnünk, hanem sokkal inkább az előttünk álló csapatok utolérésére. Még korai bármit is mondani a relatív erőviszonyokról, erről talán majd 45 nap múlva Ausztráliában beszélhetünk” – fogalmazott John Booth csapatfőnök.