Musorujsag
Élő Eredmények

Együttműködési megállapodást kötött az OORI és az MPB

mti
Együttműködési szerződést kötött egymással az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet és a Magyar Paralimpiai Bizottság.

„Intézetünk nemcsak a betegellátásban vesz részt, hanem a parasportolókat is ellátja. A kapcsolat több évre nyúlik vissza, most szeretnénk mindezt szerződés formájában, írásban is rögzíteni” – mondta Cserháti Péter, az OORI megbízott főigazgatója. Hozzátette: bíznak abban, hogy a még szorosabb kapcsolatnak köszönhetően a náluk gyógyuló betegek közül többen a paralimpiai csapat rendelkezésére is tudnak majd állni. Kiemelte, hogy például a kerekesszékes rögbisek heti rendszerességgel edzenek intézményükben.

„Úgy jövünk az OORI-ba, hogy visszaérkezünk a gyökerekhez, sportágak, műhelyek működnek az intézmény falain belül – jelentette ki Gömöri Zsolt, az MPB elnöke. – Ez az intézmény európai színvonalú, mindent tud nyújtani, amire egy sportágnak szüksége van. A 2004-es athéni paralimpia óta csapatsportágban nem vettünk részt a nyári játékokon, jó érzés tudni, hogy a rögbisek megfelelő körülmények között készülnek.”  Gömöri Zsolt hozzátette, a fogyatékkal élők esetében nagyon fontos, hogy minél többen megismerkedhessenek a sporttal, mert bár nem mindenkiből lesz paralimpikon, fontos a sportolási lehetőség biztosítása.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára elmondta, hogy Balog Zoltán miniszteri keretéből 50 millió, a sportállamtitkárság keretéből pedig további 30 millió forinttal támogatják az MPB-t. Simicskó István a megállapodás aláírását követően megnyitotta a londoni paralimpia fotóiból készült kiállítást, amely fél évig lesz látható az OORI-ban.

További tartalmak