Musorujsag
Élő Eredmények

Ericsson autót tört, a Caterham csalódott

Boxutca
Nem tudott élni az eső által kínált lehetőséggel a Caterham-istálló. Az egész hétvégén küszködő csapat két versenyzője már a Q1-ben búcsúzott az időmérőn.
Marcus Ericsson sérült autója (Fotó: Price / XPB Images) Marcus Ericsson sérült autója (Fotó: Price / XPB Images)

Kobajasi Kamui a 20., Marcus Ericsson az utolsó, 22. rajtkockát szerezte meg a Maláj Nagydíj időmérő edzésén. Noha az eső általában lehetőséget kínál a kiscsapatok számára ahhoz, hogy a megszokottnál jobb eredménnyel rukkoljanak elő, a leafieldiek ezúttal nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel.

Kobajasit már a délelőtti szabadedzésen mechanikai problémák hátráltatták, autójával aztán az esős aszfalton sem boldogult. „Nagyon nehéz időszakot élünk, már a délelőtti szabadedzésen is voltak problémáink, ráadásul ami a teljesítményünket illeti, szintén többet vártunk. Tudjuk, hogy miért, de nincs elég időnk a probléma megoldására. Ilyen körülmények között nem könnyű a helyzetünk, de nem tudunk mit tenni” – nyilatkozta Bobák Róbertnek a japán.

Csapattársa, Marcus Ericsson az időmérő első szakaszában a piros zászlót is előcsalta: miután autója megcsúszott az egyik jobbos kanyarból történő kigyorsításnál, elvesztette az irányítást felette, a pályát szegélyező falnak csapódott, majd a pályára visszatérve megállt. A svéd újonc bocsánatot kért csapatától, akikre így újabb hosszas szerelési munka vár (pénteken is túlóráztak). „A mostani egy nehéz hétvége, de folyamatosan próbálunk javulni, fejlődni. Most is ezt tettük, ezért sajnálom a csapatot a baleset miatt. Nagyon remélem, hogy holnapra sikerül rendben tenni a versenyautót” – fogalmazott az MTVA helyszíni tudósítójának Ericsson.

További tartalmak