Musorujsag
Élő Eredmények

Megemlékezés Körmöczy Zsuzsa születésének 90. évfordulóján

mti
A Vasas Sport Club és a Körmöczy család közösen emlékezett Körmöczy Zsuzsára a legendás teniszező születésének 90. évfordulóján.

Az egyesület tájékoztatása szerint a Pasaréti úti Sportcentrumban rendezett eseményen részt vett többek között Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere, Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Markovits László, a Vasas SC elnöke, a párosban wimbledoni bajnok Taróczy Balázs és a többszörös Európa-bajnoki érmes Szabó Éva.

Körmöczi Zsuzsa - MTI Fotó: Bojár Sándor Körmöczi Zsuzsa – MTI Fotó: Bojár Sándor

A köszöntők után ifj. Körmöczy Zsuzsa átadta a Körmöczy-vándordíjat, amelyet idén Stollár Fanny érdemelt ki mint a legjobb 16. évében járó fiatal teniszező. Stollár Fanny júliusban a moszkvai Európa-bajnokságon egyéniben és párosban is aranyérmet nyert – ilyen duplázás legutóbb Temesvári Andreának sikerült 1982-ben -, majd vasárnap bronzérmes lett vegyespárosban a Nankingban zajló ifjúsági olimpián.

Körmöczy Zsuzsa – MTI Fotó: Szécsényi József

A 2006-ban elhunyt Körmöczy Zsuzsa tizenkilencszer nyert magyar bajnoki címet, ötszörös főiskolai világbajnok volt, és máig ő az egyetlen olyan magyar női versenyző, aki Grand Slam-tornán – az 1958-as Roland Garroson – egyéniben diadalmaskodott. 1958-ban a női világranglista második helyén állt, az ezt követő tíz évben pedig folyamatosan a világ tíz legjobb teniszezője között jegyezték. Aktív pályafutása után dolgozott szövetségi kapitányként, nemzetközi oktatóként a Testnevelési Főiskolán, 1986 és 2005 között pedig a Vasas elnökségi tagja, valamint a teniszszakosztály elnöke volt.

További tartalmak