Musorujsag
Élő Eredmények

Kiváló volt a szervezés az EHF-elnök szerint

MTI
Jean Brihault, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elnöke szerint a magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokság szervezői megfeleltek a kihívásnak, amelyet a két ország-hat helyszín-nagy távolságok hármasa jelentett.

A kontinensviadal zárónapján, a budapesti Papp László Arénában tartott nemzetközi sajtótájékoztatón azt mondta: megítélése szerint remek eseményen vannak túl. A magyar és a horvát szervezőbizottság egymással, valamint az EHF-fel kiválóan együttműködött. A torna televíziós nézettségi adatai nagyszerűek, valamennyi doppingteszt negatív lett az Eb-n és előtte – tette hozzá.

Vetési Iván, a honi szövetség elnöke – aki egyben a szervezőbizottság magyarországi elnöke is volt – kiemelte: óriási öröm és megtiszteltetés volt megrendezni az Európa-bajnokságot.

„Remélem, a torna minden résztvevője mostanra tudja, miért mondtuk az Eb szlogenjeként: kézilabda, szeretlek! A magyar mérkőzések átlagos nézettsége 1,2 millió fölött volt, erre külön is büszkék vagyunk” – fogalmazott Vetési, aki a szervezőbizottság valamennyi tagjának, az ötszáz önkéntesnek, a média képviselőinek is megköszönte a munkáját.

Vetési Iván – MTI Fotó: Kovács Anikó

Arne Elovsson, az EHF alelnöke hangsúlyozta: sok tornán járt már, de még nem találkozott ilyen vendégszeretettel, odaadó munkával, mint amilyet most tapasztalt az önkéntesek részéről.

A sajtótájékoztatón Michael Wiederer, az EHF főtitkára bejelentette, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség és az EHF, valamint az EHF Marketing aláírta a szerződést a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének 2015-ös és 2016-os budapesti megrendezéséről.

 

 

 

További tartalmak