Musorujsag
Élő Eredmények

Győrbe kerülhet a Görbicz-utód

NSO/telesport.hu
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatához kerülhet Tóth Gabriella, akit a decemberi, magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon Görbicz Anita utódjának kiáltottak ki. Az NSO a Győr korábbi, a Mosonmagyaróvár jelenlegi szakvezetőjére, Róth Kálmánra hivatkozva írta meg a 18 éves játékos esetleges klubváltását.

Róth bízik benne, hogy a női bajnokságban 61 találattal a góllövőlistán második helyen álló kézilabdázó megőrzi kiváló formáját, de hozzátette, hogy ebből már nem az ő csapata húz hasznot, hanem Tóth anyaegyesülete.

„Beszéltem vele egy keveset a torna után, főleg arról, hogy miben kell fejlődnie – mondta Róth a Nemzeti Sportnak.  – Teljesen reálisan látja ő is a teljesítményét, a hibáit, nem vitte el rossz irányba, hogy jól szerepelt az Eb-n. Erre kell ráerősítenünk, mostantól másként és még többet kell foglalkoznunk vele.”

A kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy Tóth még az idény közben csatlakozzon a Győri Audi ETO felnőttcsapatához, a szakember azt válaszolta, hogy bármi előfordulhat. Hozzátette: büszke lenne, ha Tóth átkerülne a győri csapathoz.

női kézilabda Európa-bajnokság - Magyarország-Románia - Tóth Gabriella és Gabriela Perianu - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Női kézilabda Európa-bajnokság – Magyarország-Románia – Tóth Gabriella és Gabriela Perianu – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

További tartalmak