Magyarország 2016-ban strandkézilabda-vb-t rendez

Magyarország rendezheti 2016-ban a férfi és női strandkézilabda-világbajnokságot.

A nemzetközi szövetség tanácsának erre vonatkozó döntéséről a magyar szövetség számolt be pénteken, hozzátéve, hogy a tornára Budapesten, a Margitszigeten kerül majd sor.

"Nagyon örülök, hogy ismét sikerült egy komoly felnőttverseny, egy világbajnokság rendezési jogát elnyernünk! - mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Az eddigi magyarországi tornákhoz, a 2013-as U19-es férfi világbajnoksághoz, a B csoportos csörgőlabda Európa-bajnoksághoz és a decemberi női Európa-bajnoksághoz hasonlóan ismét arra törekszünk, hogy a lehető legmagasabb színvonalon rendezzük meg a strandkézilabdázók versenyét."

Vetési Iván - MTI Fotó: Kovács Anikó Vetési Iván - MTI Fotó: Kovács AnikóVetési Iván hozzátette: úgy érzi, a mostani siker nem csupán a pályázatnak és a korábbi sikeres eseményeknek szól, hanem annak is, hogy a magyar strandkézilabdázók az utóbbi években kiemelkedő eredményeket értek el a női és férfi szakágban, a felnőttek és az utánpótlás-korúak között egyaránt. Szerinte a női felnőttválogatott akár a vb-aranyéremre is pályázhat Budapesten.