Musorujsag
Élő Eredmények

Gyárfás: így már nincs mit ünnepelni

MTI
Egy doppingeset miatt módosulhat a decemberi dohai rövidpályás világbajnokság éremtáblázata, amelynek élére Magyarország kerülhet 6 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel. A magyar szövetség elnöke, egyben a FINA alelnöke azt mondta, tudomásul vesszük a hírt, de mint mindenki más, előre tekintünk a nyári, ezúttal 50 méteres medencében zajló kazanyi világbajnokságra.

Egy doppingügy soha nem kívánatos, azaz nem felhőtlen az öröm, hogy ilyen áron bizonyultak a magyar úszók a legeredményesebbnek a decemberi dohai rövidpályás világbajnokságon – mondta Gyárfás Tamás az MTI-nek vasárnap, miután a Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA hat hónapra eltiltotta a brazil Joao Gomest.

Hosszú Katinka, a dohai vb legeredményesebb magyar versenyzője  - fotó: EPA/Ali Hajder Hosszú Katinka, a dohai vb legeredményesebb magyar versenyzője – fotó: EPA/Ali Hajder

A magyar szövetség elnöke, aki egyben a FINA alelnöke, leszögezte, hogy a szabályok egyértelműek. Vagyis Gomes miatt, aki a délelőtti előfutamokban három váltószámban is indult, a brazil váltók eredményét meg kell semmisíteni.
„Még ha mód is van a fellebbezésre, kizárt, hogy a doppingvétség büntetlenül maradjon” – hangsúlyozta Gyárfás Tamás. Eszerint pedig módosul a világbajnokság éremtáblázata, amelynek élén így Magyarország végzett 6 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel.

A sportvezető szerint nyilván jóval nagyobb lett volna a boldogság, ha a magyar küldöttség decemberben az összesített eredmények alapján nem másodikként, hanem világelsőként tér haza a vb-ről. „Ma viszont, így már nincs mit ünnepelni. Ez is a dopping átka. Tudomásul vesszük a hírt, és mint mindenki más, előre tekintünk a nyári, ezúttal 50 méteres medencében zajló kazanyi világbajnokságra, hiszen immár ott kell helytállni” – mondta Gyárfás Tamás.

További tartalmak