Olimpiai éremesélyes lehet a világbajnok magyar curlingduó

Kedvező NOB-döntés esetén olimpiai éremesélyessé lép elő a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt páros, amely a hétvégén aranyérmet nyert a curling-világbajnokságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar vegyes páros úgy lett aranyérmes Szocsiban, hogy kilenc csoportmérkőzéséből hatot megnyert, az egyenes kieséses szakaszban pedig sorrendben a házigazda oroszokat, a norvégokat, a fináléban pedig a svédeket verte. Palancsa és Kiss 2013-ban is világbajnok volt, akkor is svéd páros elleni sikerrel szerezte meg az aranyérmet. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete júniusban, Lausanne-ban dönt arról, hogy a vegyespáros bekerül-e a 2018-as téli olimpia programjába.

Kiss Zsolt az M1 Ma délelőtt című műsorában elmondta, amennyiben a NOB számukra pozitívan dönt, a jó olimpiai szerepléshez mindenképpen nagyobb edzésmunkát kell végezniük a mostanihoz képest, nagyon fontos, hogy mind a jégen, mind a pályán kívül megfelelő szorgalommal készüljenek minden egyes világeseményre. "Úgy gondolom, hogy Dóriban és bennem is megvan az a fajta elszántság, küzdeni akarás és szorgalom is, ami oda vezethet, hogy jó eséllyel éremért játszhassunk az olimpián" - tette hozzá a kétszeres világbajnok vegyes páros egyik tagja.

A novemberi Európa-bajnoksággal kapcsolatban Kiss Zsolt elmondta, hogy a két vb-arannyal a zsebükben már jobban oda fognak rájuk figyelni. A női válogatottnak az élvonalat jelentő A-csoportban kell helytállnia, ami nagyon komoly erőpróba lesz, de bízik abban, hogy sikerrel veszik az akadályt. A második vonalban induló férfiaknak szerinte jók az esélyeik arra, hgoy feljussanak az A-csoportba.