Negyed óra alatt eldöntötte a viharos kupadöntőt a Fradi

A Ferencváros története során 21. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát: a fővárosiak 4-0-ra győzték le a bajnok Videotont a Groupama Arénában rendezett döntőben.

A Groupama Arénában rendezett fináléban Varga Roland góljával szereztek vezetést a zöld-fehérek az 54. percben, hattal később Batik Bence is betalált, a mérkőzést pedig Roland Lamah döntötte el a 69. percben. A kegyelemdöfést Szolnoki Roland öngólja adta meg a meccs hajrájában. A második félidőben hatalmas vihar zúdult a stadionra, néhány percig még az is kérdéses volt, hogy a villámlás miatt be tudják-e fejezni a találkozót. A Ferencváros legutóbb 11 éve, 2004-ben volt Magyar Kupa-győztes. A székesfehérváriak 2006 után második sikerüket arathatták volna.

Ferencváros-Videoton kupadöntő


Magyar Kupa, döntő:
Ferencváros-Videoton 4-0 (0-0)
Groupama Aréna, 15 127 néző, v.: Iványi
gól: Varga Roland (54.), Batik Bence (60.), Roland Lamah (69.), Szolnoki Roland (86., öngól)
sárga lap: Batik (13.), Gera (67.), illetve Oliveira (33.), Juhász (45.)

Ferencváros:
Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Batik, Ramírez (Bönig, 89.) - Gera (Cukic, 87.), Somália, Nagy Á. (Gyömbér, 70.) - Varga R., Böde, Lamah

Videoton FC:
Calatayud - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Sándor, Simon Á. (Trebotic, 63.) - Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), Oliveira (Alvarez, 63.) - Nikolics

Nagy iramban kezdődött a találkozó, amelynek elején a Videoton akarata érvényesült, ami három nagy helyzetben nyilvánult meg, ebből kétszer Dibusznak kellett bravúrral mentenie. A félidő derekától valamelyest visszaesett a tempó, a Ferencváros így kiszabadult a szorításból és kiegyenlítettebb lett a játék. Ekkor a zöld-fehéreknek is volt lehetőségük, azonban érvényes gól nem született a szünetig, mivel a zöld-fehérek találatát Iványi les címén - tévesen - nem adta meg. A második játékrész - immár szakadó esőben - ismét egy nagy Videoton-helyzettel indult, ezt követően azonban a fővárosiak eldöntötték az összecsapást: előbb Varga Roland volt eredményes, amitől megzavarodott a székesfehérvári együttes és következő negyed órában még két gólt kapott Batik Bence és Lamah révén. A hátralévő időben a Videoton nem tudott újítani, helyzetig sem nagyon jutott, sőt, egy öngóllal még magabiztosabbá tette sikerét a Ferencváros, amely kiváló második félidei teljesítményével könnyedén hódította el a trófeát.