Musorujsag
Élő Eredmények

Doll azt mondja, a Fradi játékosai magabiztosak a Go Ahead Eagles elleni visszavágó előtt

MTI
Jó erőben, magabiztosan és feldobva készül a Ferencváros Thomas Doll vezetőedző szerint a csütörtöki, holland Go Ahead Eagles elleni Európa Liga-selejtező visszavágójára.

A német szakember a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, nagyon várják már az összecsapást, az 1-1-gyel jó eredményt értek el idegenben, ezzel együtt biztos abban, hogy a visszavágón nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást. Hozzátette, a hollandiai találkozó óta frissebb és felkészültebb az együttese, amely megpróbálja majd a saját játékát rákényszeríteni az ellenfélre.

Doll megjegyezte, a Szuperkupa vasárnapi elhódítása a bajnok Videoton otthonában remek hangulatot teremtett az öltözőben, a játékosok pedig jó erőben vannak, így a csapatnak nem jelent különösebb terhelést, hogy háromnaponta tétmérkőzést kell játszania.

Thomas Doll - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Thomas Doll – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A zárt kapus büntetéssel kapcsolatban a tréner elmondta, a világon minden játékos telt ház előtt szeretne játszani, most nem ez a helyzet, így ebből kell a legtöbbet kihozni, ezért az egyéni motivációnak lesz nagy szerepe.

Gyömbér Gábor csapatkapitány kijelentette, hazai pályán teljesen más felfogásban kell futballozniuk, dominálni szeretnék az összecsapást. Szerinte amennyiben ez sikerül, akkor meg lesz a továbbjutás. Az első mérkőzéssel kapcsolatban megjegyezte, mindenképpen pozitívum, hogy az első helyzetüket értékesíteni tudták – Gera Zoltán már a negyedik percben betalált -, ugyanakkor az már korántsem jó, hogy nem tudták eldönteni az összecsapást, s ezzel együtt a párharcot. A középpályás leszögezte, a csütörtöki összecsapáson be kell bizonyítaniuk, hogy a Ferencváros a jobb csapat.

A Go Ahead Eagles vezetőedzője azt mondta, szeretnének örömet szerezni szurkolóiknak, de csakis bátrabb játékkal vehetik sikerrel csütörtökön a Ferencváros elleni Európa Liga-selejtező visszavágót.

Dennis Demmers elmondta, a magyar csapat vasárnapi teljesítménye, amelyet a Videoton elleni 3-0-ra megnyert Szuperkupa-mérkőzésen mutatott, figyelemre méltó, ugyanakkor nekik a saját játékukra kell koncentrálni. Hozzátette, az első mérkőzésen – amelyen 1-1-es döntetlen született – kissé visszafogott teljesítményt nyújtott az együttese, amelynek a visszavágón mindenképpen többet kell birtokolnia a labdát ahhoz, hogy sikeresen szerepeljen.

A találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, a szakember megjegyezte, nagyon sajnálja, hogy rajtuk kívül álló okok miatt ezzel őket is büntetik, ugyanakkor tisztában van a szabályokkal, amelyeket mindenkinek be kell tartania.

„Legalább talán a játékosok meg is hallják, amit mondok” – viccelődött a szakember hozzátéve, hogy Hollandiában óriáskivetítőkön követhetik majd figyelemmel az összecsapást a szurkolók, akiknek szeretnének örömet szerezni.

Sander Duits, az együttes futballistája megjegyezte, nagyon sajnálja, hogy nem lehetnek nézők a mérkőzésen, ugyanis gyönyörűnek tartja a Groupama Arénát, ahol hatalmas élmény lehet játszani. Hozzátette, az, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, talán számukra jelent így előnyt.
Az első találkozón talán kissé lebecsülték a Ferencvárost, de ezt a hibát nem követik el újra – mondta.

A visszavágót csütörtökön 20.30 órától rendezik a Groupama Arénában. Azért zárt kapuk mögött, mert az FTC-t a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt szurkolói viselkedés miatt ezzel büntette az európai szövetség.

A visszavágót csütörtökön 20.30 órától rendezik a Groupama Arénában zárt kapuk mögött, mivel a zöld-fehér klubot a tavalyi, Rijeka elleni EL-mérkőzésen történt szurkolói viselkedés miatt megbüntette az európai szövetség.

További tartalmak