Todt: Schumacher tovább harcol!

Michael Schumacher továbbra is harcol – jelentette ki barátja, Jean Todt. A Ferrari volt csapatfőnöke közös sikereik jelentőségéről is beszélt.

Jean Todt és Michael Schumacher (Fotó: Batchelor / xpb.cc) Jean Todt és Michael Schumacher (Fotó: Batchelor / xpb.cc)A pletykáktól és bizonyos alaptalan híresztelésektől eltekintve hónapok óta nem érkezett friss hír a 2013 végi síbalesete során súlyos fejsérülést szenvedő Michael Schumacher állapotáról. Nemrég utolsó csapatfőnöke, Ross Brawn (Mercedes) nyilatkozott arról, hogy időnként meglátogatja őt, s rendszeresen tartja a kapcsolatot családjával – most pedig a Ferrari sikercsapatának másik kulcsfigurája, Jean Todt is megszólalt a hétszeres bajnok kapcsán.

Todt az FIA elnökeként tette tiszteletét a Mexikói Nagydíj helyszínén, ahol szombat délután a sajtó munkatársaival is beszélgetett. Schumacher is szóba került. „Michael közeli barátom, a családja is közel áll hozzám. Nagyon gyakran látogatom Michaelt, és elmondhatom, még mindig harcol. A családjával együtt” – fogalmazott a 69 esztendős francia, aki többször is hangoztatta, fiaként szereti volt versenyzőjét.

Todt emellett megemlítette, Lewis Hamilton múlt heti bajnokká koronázása során is eszébe jutott Schumacher, valamint az, milyen nagy eredményeket értek el a Scuderiánál az 1996-tól 2006-ig tartó időszakban. „Érdekes volt az elmúlt hét. Lewis megszerezte a harmadik világbajnoki címét, én pedig láttam magam előtt ezeket a számokat. Nagyon büszke voltam Michaelre, mivel gyakran elfelejtjük, mit is vitt véghez, mit ért el akkoriban” – fogalmazott Todt.

Schumacher egyébként a hétvégéi futamnak otthont adó Mexikóban szerezte Forma–1-es pályafutása első dobogós helyezését – a máig utolsó 1992-es nagydíjon lett harmadik. Bizonyos formában pedig most visszatért a közép-amerikai helyszínre: barátja, Sebastian Vettel ugyanis ezen a hétvégén ismét speciális sisakfestéssel versenyez, melyre többek között a hétszeres bajnok képe is rákerült – igaz, nem egy, a mexikói dobogójáról, hanem a 2000-es szuzukai győzelméről készült fotó formájában.