Matej Gaber aláírt a MOL-Pick Szegedhez

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hároméves szerződést kötött Matej Gaberrel. Az 52-szeres szlovén válogatott játékos 2016 nyarától erősíti a szegedieket - olvasható a pickhandball.hu-n.

"Sikerült megállapodnunk Matej Gaberrel, és jövő nyártól a MOL-Pick Szeged keretéhez tartozik majd a szlovén válogatott kézilabdás. Montpellier-ben lejárt a szerződése, számára vonzó volt a felvázolt terv és elképzelés, amit elétettünk. Szeretne fejlődni és tanulni, úgy gondolja, hogy ezt Szegeden megteheti. Számára fontos volt Juan Carlos Pastor vezetőedző személye is, mert tudja, hogy a spanyol szakember kezei alatt még jobb játékossá válhat – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Nagy László (középen) a szlovén Gaber Matej és Jure Natek (háttal) között  MTI Fotó: Kovács Anikó Nagy László (középen) a szlovén Gaber Matej és Jure Natek (háttal) között
MTI Fotó: Kovács AnikóA pickhandball.hu cikke szerint Matej Gaber 1991. július 22-én született Kranjban. 197 centiméter magas, 114 kilogramm. A 2008–2009-es idényben mutatkozott be a nemzetközi porondon, ekkor az EHF-kupában szerepelt. A 2012–2013-as idényben a Velenje játékosaként a Bajnokok Ligájában játszott, ekkor 28 gólt dobott. Egy év múlva a francia Montpellier csapatához igazolt. Játszott a Szeged ellen a berlini EHF-kupa-döntőben, ahol a francia csapat vereséget szenvedett. Az idei szezonban három gólt dobott Szegeden, míg Montpellier-ben csak védekezett, így nem szerzett gólt. Luka Zvizej és Dean Bombac után Matej Gaber lesz a szegedi klub harmadik szlovén játékosa.