Musorujsag
Élő Eredmények

Európa legjobb futsallcsapatához igazolt Dróth Zoltán

MTI
Az Európa legjobb futsalcsapatának számító kazah Kajrat Almati színeiben folytatja pályafutását az év játékosának választott Dróth Zoltán.

A 27 éves csatár klubváltásáról közölt beszámolóban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja hangsúlyozza, hogy tavaly tavasszal a kazah együttes nyerte az UEFA Futsal Cupot, ami a teremlabdarúgók Bajnokok Ligájának felel meg.

Németh Péter (b) és Dróth Zoltán (j), valamint a román Ion Al-Ioani (k) a Magyarország – Románia futsal Európa-bajnoki pótselejtező visszavágó mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2015. szeptember 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A győri Rába ETO csapatától távozó Dróth 2007 óta 95 alkalommal szerepelt ­a magyar válogatottban, az NB I-ben pedig 220 meccsen lépett pályára. A Románia elleni, Európa-bajnoki pótselejtezős párharc szeptemberi visszavágóján, a hosszabbítás utolsó másodpercében ő lőtte a gólt, amelynek köszönhetően a csapat tíz év után ismét kiharcolta a részvételt a kontinenstornán.

A Kajrat Almati az UEFA Futsal Cup novemberi elitkörének győri csoportjában szerepelt, a klub vezetőinek érdeklődését minden bizonnyal akkor keltette fel a játékos, akit az MLSZ a tavalyi év legjobbjának választott. Dróth új együttesének keretében tíz brazil nemzetiségű játékos szerepel, akik közül néhányan már a kazah állampolgárságot is felvették, és a válogatottban szerepelnek.

„Nagyon örülök, hogy egy nemzetközileg magasan jegyzett, többszörös BL-győztes klubhoz igazoltam, úgy gondolom, hogy egy magyar játékosnak ez hatalmas elismerés és óriási kihívás. Tele van az együttes világbajnok játékosokkal, tehát nagy a rivalizálás, nem lesz egyszerű dolgom” – nyilatkozta Dróth Zoltán.

A februári belgrádi Európa-bajnokság előtt álló magyar válogatott támadójátékosa a jövő héten utazik Kazahsztánba, de az Eb-felkészülésre hazatér, és a szerbiai tornát követően már a családjával együtt megy vissza.

További tartalmak