Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Az első megbeszélésünk igencsak hangosra sikerült…

Auto Bild, TZ
Sebastian Vettel nem titkolja, elsőre kissé furcsállta a Ferrari „munkamódszerét”, de – bár úgy érzi, van még mit tanulnia – már felkészült arra, hogy harcba szálljon a Scuderiával a bajnoki címért!
Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A cél tudniillik immáron kimondva is ez Maranellóban. Az elmúlt hetekben Sergio Marchionne elnök többször is kijelentette: 2016-ban szeretnék megtörni a Mercedes egyeduralmát, s már Ausztráliába is győzelmi esélyekkel szeretnének elutazni. Könnyű feladatuk nem lesz, Sebastian Vettel pedig óvatosságra intett, a korai esélylatolgatások kapcsán, azt azonban ő is jelezte, szeretné megtenni az újabb lépést.

„A Ferrarival nyerni egészen különleges. Ezért most azt szeretném megtapasztalni, milyen érzés világbajnoki címet nyerni velük” – nyilatkozta elszántan a négyszeres bajnok a müncheni. „2015 kiváló év volt számomra, de a csapat számára is. A Ferrarinak előtte nehéz szezonja volt, de 2015-ben mindketten megindultunk fölfelé. Senki sem számított arra, hogy három győzelmet szerzünk. De ennél is fontosabb a mutatott kiegyensúlyozottságunk. Ez ugyanis azt mutatja, hogy jó úton járunk. De még sok a teendőnk.”

Vettel a müncheni TZ-nek arról is beszélt, mi lepte meg leginkább a ferraris kezdetekkor. „A szurkolók természetesen fantasztikusak, hihetetlen, milyen túláradó szenvedély kíséri a Ferrarit szerte a világban. Itt teljesen más a kultúra, amihez azért először hozzá kell szoknod. Már az első versenyen Ausztráliában elcsodálkoztam egy kicsit: az első megbeszélés végül igencsak hangosra sikerült, nagyon sokat gesztikuláltak. Ez kissé meglepett elsőre, de szerintem már megtanultam, amit kellett, és a továbbiakban még többet fogok tanulni.”

„Összességében jó úton haladunk. Ami eleinte még nem volt kerek, mára azzá vált, minden jobban megy. És szerintem lépésről lépésre minden egyre jobban összeáll. Reméljük, hogy az előttünk álló évben még jobbak leszünk, de a jóslatokhoz még korán van” – zárta gondolatát a német.

További tartalmak