Musorujsag
Élő Eredmények

Kiss László mégis folytatja

M1 Híradó/MTI
Folytatja munkáját a csütörtökön lemondását bejelentő Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya - jelentette az M1 Híradó, majd Gyárfás Tamásra, a Magyar Úszó Szövetség elnökére hivatkozva az MTI is megerősítette a hírt. Kiss László azt nyilatkozta, hogy a folytatásról szóló döntést már korábban meghozta.

A MÚSZ első embere elmondta, hogy eredeti szándékával szemben nem hétfőn, hanem már vasárnap felkereste Kiss Lászlót, aki csütörtökön mondott le posztjáról. Gyárfás Tamás az MTI-nek már akkor hangsúlyozta: nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Kiss Lászlóra.

Kiss László vasárnap az MTI-nek azt mondta: „az az igazság, hogy Gyárfás elnök úr már elkésett, mert a döntést a találkozásunk előtt meghoztam. Olyan erős volt a kiállás, élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről, hogy nem határozhattam másként.”

A kapitány hozzátette: nem kíván sajtótájékoztatót tartani, esetleg tovább korbácsolni a kedélyeket, „szürke háttérmunkásként akarok dolgozni a közös siker érdekében”.

Kiss László csütörtökön mondott le a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztségéről, miután számára megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján. Az esemény végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban másodjára bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnok faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

Budapest, 2016. január 6. Kiss László szövetségi kapitány nyilatkozik Hosszú Katinka többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző sajtótájékoztatója után a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. január 6-án. Hosszú Katinka úszónő nem fogadta el a Magyar Úszó Szövetség szerződésajánlatát, a sajtótájékoztatón széttépte a szerződéstervezetet. MTI Fotó: Soós Lajos

A lemondás után Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, hogy a magyar úszósportnak szüksége van mind Hosszú Katinkára, mind Kiss Lászlóra.

A kapitány mellett kiállt több korábbi tanítványa és a Magyar Edzők Társasága, nyílt levelet tett közzé kilencven úszóedző és megszólalt az ügyben a miniszterelnök is. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért – jelezte – felajánlotta „jószolgálati” képességeiket, „csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gyárfás odaszúrt egyet Hosszúnak
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a 2017-es világbajnokságot népszerűsítő promóciós film miatt alakult ki konfliktus a MÚSZ és Hosszú Katinka között.
Úszás
Gyárfás szerint a megoldásra kell törekedni
Gyárfás Tamás azt szeretné, hogy végre nyugodt, egészséges légkörben készüljenek az úszók az előttük álló nagy feladatokra, különös tekintettel a riói olimpiára.
Úszás
Kiss László eddig hiába kereste Hosszú Katinkát
Kiss László szövetségi kapitány egyelőre nem tudott egyeztetni Hosszú Katinkával a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról, jóllehet, a nyári riói olimpiára készülő legjobb magyar úszók egy része már megkezdte a felkészülést az ötkarikás játékokra, mások pedig a napokban vágnak neki az időszerű feladatok teljesítésének.
Úszás
Shane Tusup: már én is kicsit magyarnak érzem magam
A nap 24 óráját együtt tölti Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup, aki egyben edzője is az ötszörös világbajnok úszónak. Az amerikai szakember a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt kettejük kapcsolatáról.
Úszás