Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton és Rosberg: ez lenne a „tökéletes páros”?

Auto Express
Magánéletüket tekintve egymás szöges ellentétei, a versenypályán pedig mindketten rendkívül gyorsak, a Mercedes tehát nem is kívánhatna jobb párost Lewis Hamilton és Nico Rosberg kettősénél – véli a gyár első embere, Dieter Zetsche.
Lewis Hamilton és Nico Rosberg (Fotó: XPB Images) Lewis Hamilton és Nico Rosberg (Fotó: XPB Images)

Hamilton fölénye egyértelmű volt a 2015-ös szezon első felében, és mivel lendülete a folytatásban is kitartott, magabiztosabban hódította el a világbajnoki címet, mint egy évvel korábban, amikor idegőrlő küzdelmet vívott márkatársával. Az év végén ismét fagyosabbá vált a hangulat, Rosberg ugyanis három egymást követő futamgyőzelemmel jelezte, 2016-ban kész visszavágni! A küzdelem hevében azonban a Mercedes versenyzőinek oda kell figyelniük a csapat egységére.

A sportigazgató, Toto Wolff ugyanis leszögezte, 2017-ben változtathatnak pilótapárosukon, ha idén ismét fellángolnak az indulatok, a vezetőség pedig nem tudja kezelni a helyzetet. Az osztrák azóta többször elmondta, nem viccelt, amikor a felállás megváltoztatására célzott, a Mercedes első embere azonban úgy tűnik, ragaszkodik Hamilton és Rosberg kettőséhez, elmondása szerint ugyanis a két teljesen eltérő életmódot folytató versenyző alkotja a „tökéletes párost”.

A Mercedes csapata (Fotó: Davenport / XPB Images) A Mercedes csapata (Fotó: Davenport / XPB Images)

„Addig, amíg Lewis versenyeket nyer, és a tettei nem mondanak ellent a márka értékrendjének, úgy szervezi az életét, ahogyan akarja” – mondta Zetsche az Auto Expressnek. „Vessünk egy pillantást arra, mennyire fontos személyiség ő a közösségi médiában a maga 12 millió követőjével. Mit akarhatnánk jobban egy rocksztárnál? A pályán eközben ő a leggyorsabb; ez így tökéletes! Eközben itt a másik srác, aki szintén nagyon gyors, de teljesen máshogy él; a családdal és a gyermekével. Két teljesen különböző forgatókönyv. Szerencsések vagyunk velük! Ők a tökéletes páros!” – teszi hozzá.

A Mercedes természetesen folytatni akarja diadalmenetét (a csapat a 2014-es évad kezdete óta mindössze hat futamot veszített el, míg harminckettőt megnyert), az elnök azonban úgy érzi, idén sokkal nehezebb dolguk lesz, mint az előző években. Ezt egyébként ő sem bánja, hiszen annak örülne a legjobban, ha az istálló szoros csatában hódítaná el a harmadik bajnok címet. „Nyerni akarunk! Lehetőleg az utolsó versenyen, két ponttal! Viszont nem a mi feladatunk az, hogy csökkentsük a lemaradást. Ezt az ellenfeleknek kell megoldaniuk” – magyarázta.

Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Dieter Zetsche (Fotó: Moy / XPB Images) Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Dieter Zetsche (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak