Musorujsag
Élő Eredmények

Fordulat: Magnussen már idén visszatér?

Telegraph
A Telegraph információi szerint Kevin Magnussen tárgyalásba kezdett a Renault új gyári alakulatának vezetőivel. Úgy tűnik, a dán harmadik számú versenyzőként csatlakozik az istállóhoz, adott esetben azonban Pastor Maldonado helyét is átveheti – még 2016-ban!
Kevin Magnussen (Fotó: XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: XPB Images)

Magnussen 2014-ben, a McLaren versenyzőjeként debütált a királykategóriában, első szezonja végén azonban „kispadra került”, tavaly pedig tesztpilótai szerződését sem hosszabbította meg a brit alakulat. Menesztését követően leszögezte, nem adja fel a Forma-1-es álmait, az viszont valószínűtlennek tűnik, hogy 2016-ban visszatér a mezőnybe, hiszen már csak a Manornál van hely, ezzel a csapattal pedig az utóbbi időben hírbe sem hozták.

A fiatal dán elmondta, egy tesztversenyzői szerződést is elfogadna, hiszen ott akar maradni a tűz közelében, bízva abban, hogy 2017-ben már lehetőséghez jut. A Telegraph úgy tudja, most a Renault vezetőivel kezdett tárgyalásba – a múlt héten két alkalommal is ellátogatott a csapat főhadiszállására –, ahol (ha a feleknek sikerül megegyezésre jutniuk) tesztpilótaként dolgozhat, sőt adott esetben az istálló venezuelai pilótájának helyét is átveheti.

Kevin Magnussen (Fotó: Batchelor / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Maldonado jövője ugyanis hazája bizonytalan politikai helyzete miatt kérdésessé válhat; esélyeit tovább rontja, hogy főtámogatójának, a venezuelai állami olajtársaságnak (PDVSA) rosszkor jött a kőolaj árának csökkenése. Hiába erősítette tehát meg a Renault szóvivője, hogy 2016-ban a Lotus által szerződtetett versenyzőkkel képviseltetik magukat a királykategóriában, a mértékadó brit lap szerint a csapat februári bemutatójáig pilótafronton is változtathat.

A Telegraph legutóbbi cikkében megemlíti, a korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost minden valószínűség szerint csatlakozik a Renault F1-es alakulatának vezetőihez (korábban sokan úgy vélték, ő lesz a csapatvezető, most azonban szerepköréről nem írtak), míg a Lotus korábbi ügyvezetője, a megszorító intézkedésekről ismert Matthew Carter távozik a gárdától. A Renault sajtóosztálya egyelőre egyik felvetést sem akarta kommentálni.

Renault (Fotó: xpbimages.com) Renault (Fotó: xpbimages.com)

További tartalmak