Van Gaal megint újságírókkal balhézott

Megint összeveszett az újságírókkal Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere.

A 64 éves holland tréner a Newcastle United otthonában játszott 3-3-as bajnoki mérkőzés után tartott sajtótájékoztatót, amikor az egyik riporter a korábban sokat kritizált, de a keddi meccsen két gólt is szerző Wayne Rooney-ról kérdezte őt.

"Ne beszéljünk Rooney-ról. Te kezdted őt kritizálni, nem én" - fakadt ki a mester, és egyszerűen kisétált a teremből. Már majdnem ki is lépett az ajtón, amikor hirtelen visszafordult, és egy másik újságíróra mutatva azt mondta: "És te is, dagadt."

Louis van Gaal - fotó: EPA/Peter Powell Louis van Gaal - fotó: EPA/Peter PowellVan Gaal legutóbb december végén hagyta faképnél az újságírókat. Az edzőt akkor az bosszantotta fel, hogy a brit sajtóban elterjedt: csapata gyenge eredményei miatt hamarosan menesztik, és a Chelsea-től elküldött José Mourinho lehet az utóda. "Azt hiszem, már ki vagyok rúgva. Legalábbis ezt olvastam. (...) Azt képzelik, éppen most akarok a sajtóval beszélgetni? Csak azért vagyok itt, mert a Premier League szabályai szerint szóba kell állnom magukkal, de tudom, hogy úgyis kiforgatják a szavaimat. Kíváncsi vagyok, az ittlévők közül valaki nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie tőlem. (...) Senki nem érzi így?" - tette fel a költői kérdést.

"Mindent megtettem az elmúlt napokban, hogy növeljem a játékosok önbizalmát. Értekezletet tartottam nekik, illetve a szakmai stáb tagjainak, majd beszédet mondtam a karácsonyi ebédet megelőzően. Éreztem, hogy mindenki támogat, de a média részéről egyáltalán nem érzem ugyanezt" - szögezte le a holland edző, majd azzal vádolta az újságírókat, hogy cikkeikben nem csak a tényekre szorítkoznak, és olyasmit is írnak, ami nem igaz.

"Ezek után válaszolnom kellene a kérdéseikre? Azt hiszem, ehhez nincs kedvem. Maradjunk annyiban, hogy most csak a Stoke City elleni mérkőzésre összpontosítok, és segítek a játékosaimnak. Maguknak boldog karácsonyt és boldog újévet kívánok. Élvezzék a bort és a süteményt. Viszlát!" - mondta sértődötten Louis van Gaal, majd kisétált a teremből.

A The Sun akkor meg is fogadta a holland tréner intelmeit, és a maga gúnyos módján bocsánatot is kért tőle. "Elnézést kérünk, amiért hat meccs óta nyeretlenek vagytok. Elnézést kérünk, amiért az elsőről az ötödik helyre csúsztatok. Elnézést kérünk, amiért kiestetek a Bajnokok Ligájából. Elnézést kérünk, amiért halálra untatjátok a szurkolóitokat. Elnézést kérünk, hogy mindezt 250 millió fontból művelitek" - írják.