Musorujsag
Élő Eredmények

Ez aztán a kiütés: 25-0-ra nyertek az Eb-n a pólós lányok

MTI/M4 Sport/telesport.hu
Negyedik csoportmérkőzésén harmadik győzelmét aratta a magyar válogatott a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság női tornáján, amelynek A csoportjában szombaton 25-0-ra verte a portugálokat.

Eredmény:

nők, 4. forduló, A csoport:
Magyarország-Portugália 25-0 (9-0, 6-0, 4-0, 6-0)
a magyar góldobók: Bujka, Kisteleki 4-4, Keszthelyi, Szücs, Czigány 3-3, Tóth, Illés, Antal 2-2, Takács, Garda 1-1

A nyolcról tizenkét csapatosra duzzasztott mezőny leggyengébbjei közé tartozó portugálokkal vívott csoportmeccs egyetlen kérdése az volt, hány góllal nyer Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, amely a hollandoktól elszenvedett nyitónapi vereség után nyert a görög és a török válogatott ellen is.

A szombati mérkőzésen a 2014-ben Eb-bronzérmes, a tavalyi vb-n pedig kilencedik magyar együttes már húsz másodperc elteltével vezetett Takács Orsolya révén. Szücs Gabriella duplájával lett 3-0, és mivel a portugálok már ekkor sem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani, az első szünetig kilencgólos előnyre tett szert a Bíró-csapat.

A második negyedben csaknem két percet kellett várni a 10. magyar találatra, amelyet Tóth Ildikó jegyzett, látványos ejtéssel juttatva a labdát a rivális kapujába. Az edzőmeccs kategóriába is nehezen sorolható találkozón a nagyszünetre 15-0-nál vonulhattak el a felek.

A befejező nyolc perc az összesen négyszer eredményes Bujka Barbara góljával indult, miközben a portugálok változatlanul képtelenek voltak bevenni a magyar kaput, és Antal Dóra alakította ki a 25-0-s végeredményt.

A magyar női csapat legközelebb hétfőn, 17.15-től játszik, az oroszokkal. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

A női tornáról csak a győztes jut ki az olimpiára, emellett a márciusi, hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet riói indulási jogot.

„Egy sporttörténeti pillanatnak lehettünk szemtanúi, hiszen a portugál válogatott még sosem játszott felnőtt női szinten a magyarok ellen” – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány az M4-nek. – „Megtettünk mindent a győzelemért, a portugáloknak pedig gratulálok, hogy egyáltalán itt vannak.”

„Van még másfél nap az oroszok elleni mérkőzésig” – folytatta a szakvezető. „Az orosz és a magyar csapat között fog eldőlni a második hely sorsa. Ma egy kicsit lazább nap lesz, délutánra pihenőt és szabadprogramot kapnak a lányok, holnaptól pedig készülünk tovább. Ráfér a pihenő a lányokra, mert már több mint egy hete vagyunk itt.”

később:
Görögország-Törökország 12.30
Oroszország-Hollandia 15.45

férfiak, nyolcaddöntő:
Spanyolország-Málta 14-3 (3-1, 3-0, 7-1, 1-1)

később:
Montenegró-Franciaország 17.15
Szerbia-Szlovákia 18.45
Horvátország-Hollandia 20.15

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="422100"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Magyarország-Portugália 25-0
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/01/05104900-1024x729.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak