Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren még hónapokig várhat

Autosport
Hiába nevezték ki versenycsapatuk ügyvezető igazgatójának a motorsport ezerarcú szakemberét, Jost Capitót, a McLarennek még hónapokat kell várnia a német munkába állására.
McLaren (Fotó: Moy / XPB Images) McLaren (Fotó: Moy / XPB Images)

Két éven keresztül keresték a megfelelő embert, s a múlt héten bejelentették, végre rátaláltak. A McLaren a Volkswagen sikeres raliprogramját irányító Jost Capitóval erősített 2016-ra,  a szakember a pozíciót csak ideiglenesen betöltő Jonathan Neale helyére ülve vált az istálló ügyvezetőjévé. Legalábbis papíron, a hivatalos munkakezdésre ugyanis az az Autosport információi szerint egészen májusig várni kell, Capitónak ugyanis mindaddig maradnia kell a Volkswagennél, míg a németek nem találják meg az utódját.

„Azért akartuk megtenni a bejelentést, hogy kimenjen a hír és megállítsuk ezzel a pletykákat” – árulta el a korábban a BMW-nél, a Fordnál és a Sauber F1-es csapatánál is dolgozó szakember. „Most elkezdtük keresni az utódomat. Nem tudom, mennyi ideig tart majd, de amíg nem tisztázódik minden, és én nem leszek elégedett, addig sehová sem megyek. Itt maradok Monte Carlóig, itt leszek a következő három-négy raliversenyen is, de akár hosszabb ideig is – nem tudom.”

Jost Capito (Fotó: Photo4 / XPB Images) Jost Capito (Fotó: Photo4 / XPB Images)

A brit szaklap ugyanakkor megtudta, a McLaren áprilisra, legkésőbb májusra várja új főnöke érkezését, akinek pozícióját addig Johnatan Neale tölti be. „Most továbbra is a megszokott kerékvágásban dolgozom a Volkswagennél” – folytatta Capito. „Ez olyan, mint a gyerekeknél: felneveled őket, de egy idő után el kell hagyniuk az otthont, hogy a saját útjukat járják. Szülőként biztosítani akarod, hogy a gyermeked felkészülten vágjon neki ennek – ez most a helyzet a Volkswagennel.”

A szakember ugyanakkor kiemelte, hiába áll ennyire közel a Volkswagenhez, a McLaren ajánlatát nem lehetett visszautasítani. „Aki a mi szakmánkban dolgozik, ismeri a McLarent, a Ferrarit, és egy olyan lehetőségre, hogy náluk dolgozz, nem lehet nemet mondani. Az emberek, akik ebben a világban mozognak, nem képesek erre. A McLaren megérdemli, hogy jobb helyzetben legyen, mint amilyenben most van. Nehéz volt meghozni ezt a döntést, pályafutásom legnehezebb döntése volt, és a legnagyobb kihívás vár most rám. De ez a McLaren! És én mindig is érdeklődtem a nagy kihívások iránt” – fogalmazott.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Jelentős változások a McLarennél
Jelentős személyi változásokat jelentett be csütörtök délután a McLaren: a folytatásban a versenyrészleg eddigi megbízott vezérigazgatója, Jonathan Neale lesz a Technikai Csoport ügyvezetője, helyét a Volkswagen motorsportrészlegéről érkező Jost Capito veszi át.
Forma–1