Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: Vettel a legjobb – Maldonadónak nincs helye az F1-ben

Wheelsmag
Ha választania kell, Mark Webber volt csapattársát, Sebastian Vettelt nevezné meg az aktuális Forma–1-es mezőny legjobb versenyzőjének. Az ausztrál azt is elárulta, hogy az F1-re alkalmatlannak tartja Pastor Maldonadót…
Mark Webber és Sebastian Vettel a 2013-as Maláj Nagydíj dobogóján (Fotó: Moy / XPB Images) Mark Webber és Sebastian Vettel a 2013-as Maláj Nagydíj dobogóján (Fotó: Moy / XPB Images)

Amikor Mark Webber 2013 végén visszavonult a királykategóriából, pályafutása összegzéseképpen kijelentette, külön boldogság számára, hogy annyi nagyszerű versenyző ellen mérethette meg magát F1-es pályafutása során. Az ausztrál csapattársként csapott össze többek között Nico Rosberggel és Sebastian Vettellel is, míg Fernando Alonsóval baráti kapcsolatot ápolt, miközben számos emlékezetes párharcot megvívtak egymással.

Egy múlt heti ausztráliai díjátadó gálán utóbbi két bajnokot, valamint Lewis Hamiltont nevezte meg a jelenlegi mezőny három legkiemelkedőbb versenyzőjének, és azt is elárulta, e trióból kit tenne a legelső helyre. „Ha a Forma–1-ről beszélünk, ott a jók mindig az élen találják magukat, és a legjobb autókban. Lewis Hamilton mindig is hihetetlen gyors volt, természetes tehetség minden körülmények között, és nagyon-nagyon agresszív a pályán, szemerkélő esőben is. Ezek a tulajdonságok a jellemzői egy nagyon-nagyon gyors és csodálatos versenyzőnek” – méltatta az aktuális címvédőt, aki két éve uralkodik Mercedesével.

„Seb rendkívüli háttérrel rendelkezik, képes összekovácsolni a csapatot, mindent megtenni annak érdekében, hogy eltűnjenek a gyengeségei. Kivételesnek számít ezen a téren” –mutatott rá Webber, majd Alonsóról is beszélt, aki egyelőre csak gyengélkedik a McLarennel. „Fernandónak nem fogyott el a lendülete, inkább csak a motivációja. Ilyen szempontból jelenleg nehéz helyzetben van.”

Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: xpbimages.com)

Webber még kiemelte a 18 évesen bemutatkozó Max Verstappent is, aki szerinte óriási tehetség; ám amikor a jelenlegi legjobb versenyzőt kellett megneveznie, volt csapattársát választotta. „Az említett három versenyző mind nagyon-nagyon magas színvonalat képvisel. De ha egyiküket ki kellene választanom, talán Sebastiant választanám, mert ő képes összerázni az egész csapatot, és maximálisan kiaknázni minden lehetőséget a sikerhez. Most a Ferrarinál is éppen ezt tette. Közismerten kiegyensúlyozott, és sajnos ennek én ittam meg a levét, de valóban rendkívül ügyes. Lewisnak kicsit nehezebb kezelni a mentális dolgokat, miközben Sebastian igazi német ilyen szempontból.”

A Red Bull korábbi versenyzője ugyanakkor nem csak dicsérte egykori kollégáit, volt, akit igen kemény kritikával illetett. Amikor arról kérdezték, ki volt a legrosszabb versenyző, akivel összecsapott a pályán karrierje során, az ütközései és furcsa hibái miatt sokszor kritizált Pastor Maldonadót nevezte meg. „Talán Maldonado. Elmerül a vízben, egyszerűen nem is kéne ott lennie. Alapvetően csak a mezőny feltöltésére van ott” – hangzott a kissé kegyetlennek tűnő ítélete.

Pastor Maldonado (Fotó: Photo4 / XPB Images) Pastor Maldonado (Fotó: Photo4 / XPB Images)

További tartalmak