Gumiteszt: Ismét megállt a McLaren

Egyelőre az előző szezon szelleme kísérti a McLarent a Pirelli franciaországi gumitesztjén. A csapat a második tesztnapot sem úszta meg technikai probléma nélkül…

Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com) Stoffel Vandoorne (Fotó: xpbimages.com)A tervezettnél korábban véget ért a McLaren Le Castellet-i programja hétfőn, miután a kora délutáni órákban a csapatnak problémája adódott az erőforrással, ezért Stoffel Vandoorne-nak a pálya szélére kellett kormányoznia autóját. A belga a nap végén elárulta, egy olyan hajtóegység hibásodott meg, amelyben már sok kilométer volt tavalyról, s amelyet eleve ki akartak cserélni keddre.

A Motorsport beszámolója szerint a második tesztnap sem alakul zökkenőmentesen a wokingiak számára: Vandoorne délelőtt ismét a garázsban rekedt, miután újabb technikai zűr lépett fel autóján. A Honda mérnökei már szét is szedték annak hátsó részét, hogy lássák, mi is okozta a meghibásodást. A Ferrari és a Red Bull mindeközben zavartalanul rója a köröket (11 óráig 30-30 fordulón voltak túl) a hírek szerint a tegnapihoz képest egy kicsivel kevésbé vizes aszfalton, melyen az esőgumi és a köztes esőgumi közötti átmeneti fázis állapotát igyekeznek szimulálni.

Motor Racing - Formula One Testing - Pirelli Wet Weather Test - Paul Ricard, France

Az előzőnél jobb szezonban reménykedő McLarennél aligha aggódnak a múlt évet idéző megbízhatósági problémák miatt: Vandoorne a 2015-ös autót és motort használja, miután az FIA előírja, kizárólag az előző esztendőben bevetett specifikációjú alkatrészek vehetők igénybe az efféle teszteken.

A gyakorláson egyébként az első órákban Sebastian Vettelé volt a leggyorsabb köridő, ám délelőtt 11 órakor már Vandoorne neve mellett állt az 1-es szám: 1:08,754 másodperces eredménye mindössze 0,002 másodperccel volt jobb a Ferrari legjobbjánál.

Az edzés az eredeti tervek szerint délután 17 óráig folytatódik – hivatalos ebédszünet nélkül.