Musorujsag
Élő Eredmények

"Én vagyok a női Jason Bourne" - Magyar útlevele is van az Australian Open elődöntősének

mti
Három útlevéllel, köztük magyarral is rendelkezik a brit Johanna Konta, aki szerdán bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének elődöntőjébe.

A 133. helyen álló kínai Csang Suajt búcsúztató, 24 éves játékos magyar szülők gyermekeként látta meg a napvilágot Sydneyben, majd a család az angliai Eastbourne-ben telepedett le. „Azt hiszem, én vagyok a női Jason Bourne” – utalt tréfásan az amerikai akciófilm-sorozat több identitással is rendelkező címszereplőjére. „Hármas állampolgár vagyok, de egyértelműen britnek érzem magam”.

Johanna Konta - fotó: MTI/AP/Andrew Brownbill Johanna Konta – fotó: MTI/AP/Andrew Brownbill

A világranglistán 47. Konta elmondta, azért hagyták el Ausztráliát, hogy a barcelonai Sanchez Akadémián tanulhasson, szülei ugyanis nem akartak túlságosan távol lenni 13-14 éves lányuktól. „Mivel Magyarországról, az európai kontinensről származunk, a szüleim úgy döntöttek, hogy Angliába költöznek. Értem hozták meg ezt az áldozatot” – tette hozzá.

Az Australian Openen először főtáblás teniszező révén 1983 óta először lesz brit női játékos egy Grand Slam-elődöntőben. Akkor Jo Durie került a négy közé a US Openen. Mivel a férfiaknál Andy Murray is bejutott a négy közé Melbourne-ben, a britek 1977 óta először képviseltetik magukat GS-elődöntőben férfi és női vonalon is.

Konta következő ellenfele – első találkozójukon – a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz, aki a kétszeres bajnok Viktorija Azarenkát búcsúztatta. „Kimegyek a pályára, és élvezni fogom a meccset” – jelentette ki ennek kapcsán a britek büszkesége, aki 2014-ben a budapesti Fed Kupa-tornán kikapott Babos Tímeától.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Magyar származású elődöntős női egyesben az Australian Openen
A brit Johanna Kontával és a német Angelique Kerberrel vált teljessé az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében a legjobb négy mezőnye. A férfiaknál Andy Murray hatodszor jutott be elődöntőbe az Australian Openen, ahol Milos Raoniccsal találkozik.
Tenisz