Kizárhatja a FIFA a Chelsea-t az átigazolásból

Brit sajtóértesülések szerint a 18 éven aluli játékosok szerződtetésére vonatkozó szabályok megsértése miatt kizárhatja a Chelsea-t az átigazolási időszakból a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

A Guardian úgy tudja, hogy a londoni Kékek egy 16 éves Burkina Fasó-i játékos leigazolása miatt kerülhetnek bajba. Bertrand Traore 2014. január 1-jén, 18 évesen írt alá a Chelsea-hez, a támadót azonban lefotózták játék közben 2011. október 23-án, az Arsenal otthonában rendezett U18-as meccsen. A Chelsea azzal védekezik, hogy az ominózus meccset versenyen kívül rendezték.

Bertrand Traore - - fotó: EPA/Szerhij Dolzsenko Bertrand Traore - - fotó: EPA/Szerhij DolzsenkoA FIFA januárban hasonló okokból két átigazolási időszakból kizárta a Real Madridot és az Atlético Madridot is. A spanyol főváros csapatai a mostani, január elsején megnyílt átigazolási időszakban még igazolhatnak, ám ezt követően egészen a 2016/2017-es szezon végéig nem. Erre legközelebb 2017 júliusában lesz lehetőségük. A szabályok megszegéséért az Atléticót 900 ezer, míg a Realt 360 ezer svájci frankra is megbüntette a FIFA. Az FC Barcelona a 2015-ös átigazolási időszakokból volt kizárva ugyanezért, így a katalánok tavaly januárban és nyáron sem szerződtethettek úgy játékost, hogy az rögtön bevethető legyen.