Maldonado már biztosan távozik a Renault-tól?

Pastor Maldonado nagy valószínűség szerint elveszíti ülését a Renault-nál. Az Autosport úgy értesült, a csapat az elkövetkező napokban írja alá szerződését Kevin Magnussennel, aki a venezuelait váltja!

Pastor Maldonado (Fotó: xpbimages.com) Pastor Maldonado (Fotó: xpbimages.com)A brit szaklap arról számolt be, hogy nem vezettek eredményre a Renault vezetősége és Pastor Maldonado szponzora, a PDVSA között zajló tárgyalások, így az egyszeres futamgyőztes hiába írta alá szerződéshosszabbítását múlt ősszel a Lotusszal, a francia gyári csapat már nem őt, hanem a McLarentől elbocsátott Kevin Magnussent alkalmazza az idei bajnokságban. Az Autosport forrásai szerint a dán már a következő pár napban, még a Renault-csapat hivatalos bemutatkozása, azaz február 3-a előtt aláírja szerződését, s ezt jövő szerdán be is jelentik.

Maldonado jövőjéről már hetek óta zajlanak a találgatások. A probléma forrását a PDVSA elmaradó kifizetései jelentik, valamint az a tény, hogy a venezuelai olajcég helyzete az ország gazdasági és politikai válsága, valamint az olaj világpiaci árának csökkenése miatt teljesen bizonytalanná vált. Emiatt két hete a Renault sportigazgatója, Cyril Abiteboul Caracasba utazott, ám úgy hírlik, megbeszéléseik nem hoztak eredményt, s a PDVSA úgy látta, nincs más választása, mint szerződést bontani a csapattal.

Kevin Magnussen (Fotó: Batchelor / XPB Images) Kevin Magnussen (Fotó: Batchelor / XPB Images)Az Autosport azt írja, már csak „nagyon kis esélye” van annak, hogy a két fél újra tárgyalóasztalhoz üljön és megállapodjon – Maldonado enélkül pedig aligha folytathatja Enstone-ban. Mindez pedig azt is jelentheti, hogy öt év után először nem lesz az F1-es mezőny tagja. 2016-ra már csak a Manornál van két szabad ülés, ám a kiscsapattal számos versenyzőt hírbe hoztak, és az egyszeres futamgyőztesnek vélhetően ott is szüksége lenne a PDVSA-ra, mely eddig évi 46 millió dollárral támogatta a Lotust.

A Renault másik versenyzője mindeközben biztosan Jolyon Palmer lesz, aki újoncként mutatkozhat be a Forma–1-ben.