Örülhetnek a németek - visszatér a vb-hős

Mario Götze hétfőn edzett első alkalommal azóta, hogy októberben ágyéksérülést szenvedett. A futóedzéseket már januárban elkezdte a Bayern München világbajnok futballistája, társaival azonban csak mostantól készülhet együtt.

Götze október 8-án, a válogatott írek elleni Európa-bajnoki selejtezőjén sérült meg.

A csatár felépülésének egész Németország örülhet, hiszen Götze a válogatottnak is fontos tagja. A 2014-es vb-döntő egyetlen góljának szerzője a Bayern szempontjából a legjobbkor épült fel, a müncheni középpálya másik meghatározó egyénisége, a spanyol válogatott Javier Martínez ugyanis térdsérüléssel bajlódik, s várhatóan hetekig harcképtelen lesz.

Mario Götze - fotó: EPA/Andreas Gebert  Mario Götze - fotó: EPA/Andreas Gebert"Mario Götzének közel négy hónapig kellett várnia erre a napra, de most már közel a visszatérése” – áll a Bayern München hivatalos közleményében.  Hozzáteszik: a játékos a teljes egyórás tréningen részt vett, minden gyakorlatot elvégzett, s nem panaszkodott fájdalmakra.

A Bayern sorozatban negyedik bajnoki címére hajt, a Bajnokok Ligája februári nyolcaddöntős párharcában pedig a Juventusszal találkozik majd.