A Renault bemutatkozásra kész: sejtelmes fotók az új festésről

Már csak egy napot kell várni arra, hogy hivatalosan is bemutatkozzon a Renault gyári csapata. Addig is közzétettek már pár sejtelmes képet autójukról…

Részletkép a szerdán bemutatott festésről (Fotó: Renault/Twitter) Részletkép a szerdán bemutatott festésről (Fotó: Renault/Twitter)Február 3-án új fejezet nyílik a Renault F1-es történetében: a franciák harmadszor is útjára indítják gyári csapatukat Párizsban magyar idő szerint 13 óra után veszi kezdetét a bemutatkozó esemény, melyen a hírek szerint már az istálló autójának új festését is le fogják leplezni.

Hogy ez a festés pontosan melyik konstrukción mutatkozik be, arról egyelőre ellentmondásos hírek keringenek: egyes források úgy vélik, már az idei versenygépről rántják le a leplet, míg mások szerint csak a 2015-ös autót festik át. Miután a fejlesztés ezen szakaszában minden nap sokat számít, utóbbi variáció tűnik esélyesebbnek – már csak azért is, mert ellenkező esetben a riválisok már hetekkel saját bemutatójuk előtt megláthatnák, Enstone milyen trükkökkel készült az évre. Tekintve, hogy az autó fejlesztése a múlt évi pénzproblémák és a motor körüli bizonytalanság miatt jelentősen megcsúszott, ráadásul meglepő lenne, ha éppen a késésben lévő istálló rántaná le a mezőnyből elsőként a leplet idei versenygépéről.

A gárda mindenesetre már javában készül a holnapi eseményre, melyet a Renault oldalán online is közvetítenek majd. A „Halld, hogy jövünk” szlogennel máris közzétettek pár fotót, melyen az autójuk bizonyos részletei láthatók – természetesen nagyon közelről, hogy minél kevesebbet mutassanak belőle. Árulkodó , hogy eddig mindkét fotón fekete alapszínen látható a Renault gyémántos emblémája, ami alapján azt feltételezhetjük, hogy az új festést valóban a fekete és a sárga színek határozzák majd meg.

 

 

Az mindeközben már jóval több puszta gyanúnál, hogy a szerdai eseményen a gyártó Jolyon Palmer új csapattársát, Kevin Magnussent is bemutatja: Pastor Maldonado hétfőn ugyanis elébe ment a dolgoknak, s már jelezte, elváltak útjaik Enstone-nal. A csapatnak ugyanakkor még nincs tartalékversenyzője, így a bemutatkozás még akár ezen a fronton is szolgálhat újdonsággal. E pozícióra egyébként a francia tehetséget, Esteban Ocont tartják a legfőbb esélyesnek.

Azt is biztosra vehetjük, hogy az új csapatvezetőt Fréderic Vasseurnek hívják majd. A francia szakember a GP2-es ART-csapattól érkezik, s a gyártó reményei szerint hasonlóan eredményes munkát végez majd, mint előző munkaadójánál, ahol a múlt évben épp Stoffel Vandoorne-nal nyerte meg a bajnokságot. De vajon kap-e – és ha igen, milyen – szerepet a négyszeres világbajnok Alain Prost?

Már csak egyet kell aludni, és mindenre fény derül!