Musorujsag
Élő Eredmények

Dujshebaev elfogadja a döntést, de keserűséget érez

M4/telesport.hu
Talant Dujshebaev elfogadja a Magyar Kézilabda Szövetség döntését, ugyanakkor csalódottságot és keserűséget érez.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról távozó szakember Kielcéből nyilatkozott az M4 Sportnak. „Január 27-én, szerdán este felhívott az elnök úr, szombat reggel pedig valaki más a szövetségtől. Arról beszélgettünk, mi lenne a legjobb a magyar kézilabdának, hogy kell találni egy jó megoldást a jövőre nézve. Én mondtam, hogy nincs ezzel semmi gond. Nekik is azt mondtam, amit mindig: a sorsomat az elnök kezébe helyezem. De továbbra is tartom: én mindig, minden körülmények között kész vagyok segíteni a magyar kézilabdát. Nézzük meg, mi a legjobb Magyarországnak, a magyar kézilabdának, és ha van egy edző, aki egész évben ott tud lenni, ahogy mondtam, semmiféle problémám nincs ezzel.”

A tréner hozzátette, nem tud életvitelszerűen Magyarországon tartózkodni, mivel szerződés köti lengyel klubcsapatához. „Itt van az életem, és ha ez így jobb mindenkinek, akkor elfogadom, semmi probléma.”

Dujshebaev ugyanakkor csalódottságának és keserűségének adott hangot. „Amikor az ember elkezd egy munkát, amihez idő kell, azt jobb befejezni. Most tizenkettedikek lettünk az Európa-bajnokságon, de egy évvel ezelőtt ez a válogatott ott sem volt a világbajnokságon.”

Az exkapitány a válogatottat nagyszerű társaságnak tartja és úgy véli, ez az Eb jó tapasztalat volt nekik, amitől jobb csapat lettek. „Tovább kell dolgozniuk, hogy még jobbak legyenek. Nekem nagyon-nagyon jó kapcsolatom van a játékosokkal, nagyon szeretem őket emberként, szívesen segítettem volna nekik sokkal többet, szívesen adtam volna nekik több esélyt, hogy jobb játékosokká váljanak. Soha nem mondom, hogy nem iszom ki ezt a poharat, de nem csapom be magam mögött az ajtót.”

Dujshebaev az interjú végén üdvözölt minden magyar kézilabda-szeretőt és köszönetet mondott mindenkinek az elmúlt időszakért.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dujsebajev távozik
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott Talant Dujsebajevvel, a férfi válogatott szövetségi kapitányával. Utód még nincs.
Kézilabda
Marosi: ez egy kellemetlen nap mindenki számára
A Magyar Kézilabda Szövetség férfi szakágért felelős alelnöke szerint az elnökség nem kíván beavatkozni a mindenkori szövetségi kapitány munkájába, a testület legfőbb felelőssége a kinevezés.
Kézilabda
„Mire értjük az új stílust? Az öltözködésünkre?” – „Éles”-kritika a korábbi legendás játékostól
Éles József az M4 Sport Sport7fő című műsorában kritizálta a magyar kézilabda-válogatott Európa-bajnoki teljesítményét. A korábbi legendás játékos szerint csak akkor maradhat Talant Dujshebaev a szövetségi kapitány, amennyiben feladja a lengyelországi munkáját és hazánkba költözik. Az alábbi videókra kattintva megismerheti Éles József véleményét.
Kézilabda
Németország nyerte az Eb-t
A németek meglepően simán, hét góllal legyőzték a legutóbb bronzérmes spanyol válogatottat a lengyelországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.
Kézilabda