Marosi: ez egy kellemetlen nap mindenki számára

A Magyar Kézilabda Szövetség férfi szakágért felelős alelnöke szerint az elnökség nem kíván beavatkozni a mindenkori szövetségi kapitány munkájába, a testület legfőbb felelőssége a kinevezés.

"Ez egy elég kellemetlen nap mindenki számára" - mondta Marosi László az MKSZ sajtótájékoztatóján, amelyen kiderült, hogy a női válogatottat ideiglenesen Ambros Martin és Elek Gábor irányítja, a férfi csapat éléről pedig távozik Talant Dujshebaev. "Alapvetően senki nem kívánja magának, hogy megváljon egy jó szakembertől, de sajnálatos módon ez a mai nap egyik feladata.

Marosi hangsúlyozta, hogy az elnökség soha nem szólt bele és a jövőben sem fog beleszólni az aktuális szövetségi kapitány keretösszeállításába és taktikájába. "A testület fő feladata a kijelölésnél van, a következő időszak feladata lesz olyan kapitányt találni a férfi kézilabda-válogatott élére, aki a szövetség elnökségének a szakmai iránymutatásaival egyet tud érteni és ezzel azonosulni tud."

A sajtótájékoztatón Nagy László csapatkapitány elmondta, az Európa-bajnokságon egy-két pozícióval talán végezhetett volna jobban a válogatott, de ezzel a kerettel és ezekkel a játékosokkal ez a szereplés reális volt.