Elképesztő balszerencse: újabb ETO-játékosra vár műtét

Súlyos sérülést szenvedett a Budaörs elleni bajnokin Korsós Dorina, akit már csütörtökön megműtenek. A klub megkezdte a folyamatos sérüléshullám okainak a kiderítését.

A tegnapi, Budaörs elleni bajnoki meccsen Korsós Dorina egy rossz érkezés alkalmával szenvedett térdsérülést. A mai MRI vizsgálat után bebizonyosodott, hogy műteni kell a szélszőt - nyilatkozta Dr. Balogh Péter, a győri klub sportorvosa. „Dorina térdében elszakadt az elülső keresztszalag, valószínűleg a porc is megsérült. A műtétet már holnapra beiktattuk, felépülése az ilyenkor szükséges hat hónapot vesz majd igénybe.”

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungária - Korsós Dorina - MTI Fotó: Kovács Anikó Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungária - Korsós Dorina - MTI Fotó: Kovács AnikóA sorozatos sérüléshullám okainak felderítését a klub kiemelten kezelte már az utóbbi időszakban is, ennek fényében megkezdte a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel, így a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek. Tervben van a konditerem gépparkjának modernizálása is, továbbá a klub speciális eszközökkel megkezdi a játékosok napi szintű állapotfelmérését, amely képes megmutatni a játékos aktuális terhelhetőségét.

Az utóbbi egy évben több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett a klubnak: Orbán Adrienn, Kovacsics Anikó, Planéta Szimonetta, Kari Aalvik Grimsbö, Eduarda Amorim, Jelene Grubisic, Tóth Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Görbicz Anita valamint Bódi Bernadett is sérülés miatt hosszabb-rövidebb ideig nem állhatott a zöld-fehér klub rendelkezésére.

Kapcsolódó tartalom