Legális dopping

Csütörtöktől vasárnapig Százhalombattán kerül megrendezésre a sportlövők 10 méteres (légfegyveres) országos bajnokságát. Győrik Csaba szövetségi kapitány a magyarok legális doppingjáról is beszélt az M1 stábjának. Az alábbi videóra kattintva ön is megtudhatja, mire gondolt a szövetségi kapitány.


A lezárt nevezések alapján több mint 750 indulót várnak Százhalombattára a csütörtöktől vasárnapig tartó 10 méteres - régi nevén légfegyveres - országos bajnokságra.

Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, Százhalombatta negyedszer lesz házigazdája az ob-nak, amelynek újdonsága, hogy ezúttal négy napig tart, mivel a nemzetközi szövetség által hivatalos számnak minősített vegyescsapatok versenyét is megrendezik.
"Negyvennégy klubból 760 sportoló nevezett, ami növekvő tendenciát mutat az elmúlt évekhez képest" - mondta a sportvezető.

"Londonban három sportlövő szerepelt, ez volt a célkitűzés Rióra is, de máris túlteljesítettük, hiszen öt versenyzőnk indulása biztos, akik tíz számban lépnek lőállásba. A februári Eb-n további 12 kvóta kerül kiosztásra, s bízunk további egy-két indulási jog megszerzésében" - mondta Nagy György elnök, akinek saját bevallása szerint elsősorban a női puskásoknál van hiányérzete, de bízik a férfi pisztolyos kvótaszerzésben is.

A szövetség elsőszámú vezetője emlékeztetett, hogy Londonban mindhárom magyar sportlövő hatodik, azaz pontszerző helyen végzett, de reményei szerint idén az éremszerzés is összejön.
Eddig Péni István (puska), Sidi Péter (puska), Szabián Norbert (puska), valamint Csonka Zsófia (pisztoly) és Tobai-Sike Renáta (pisztoly) biztos riói induló.