Nem sikerült a bravúr a futsalosoknak

A magyar futsalválogatott csütörtökön 6-3-as vereséget szenvedett az ukrán csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, ezzel elbúcsúzott a tornától.

B csoport, 1. forduló:

Magyarország-Ukrajna 3-6 (1-2)
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál)
gólszerzők: Dróth 8., 34., Trencsényi 30., ill. D. Szorokin 2., Bondar 7., 35., Ovszjannyikov 25., Mikola Gricina 30., Valenko 36.


Ukrajna: Ivanjak - Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannikov, cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko


Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth, cserék: Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú

Trencsényi János, a második magyar gól szerzője - fotó: EPA/Srdjan SukiA magyar játékosok eltökélten léptek pályára, míg a szurkolók hangosan buzdították őket. Az ukránok viszont hamar össztűz alá vették Tóth kapuját, és a 2. percben a vezetést is megszerezték. Ekkor Harnisch Ákos kapitális hibáját Szorokin használta ki.

Válogatottunk első komoly helyzete Rábl előtt adódott, aki a hatoson belül, ziccerben lőtt zúgó kapufát.

A kihagyott helyzet pedig a 7. percben megbosszulta magát: Bondar zseniális egyéni villanását követően Ukrajna már 2-0-ra vezetett.

A következő minutumban a magyar gólgép, Dróth Zoltán hallatott magáról és egy lecsorgó labdát a hosszú felsőbe vágott, 2-1-re szépített.

Az ukrán csapat és Tóth kapus is ott folytatta a második játékrészt, ahol az elsőt abbahagyta: egy sárga mezes kapáslövés után a magyar kapus védett nagyot.

A 25. percben viszont Tóth Gyula gólt kapott, mikor egy róla kipattanó labdát Ovszjannikov lőtt a kapuba. A megélénkülő magyar játék a 29. percben Trencsényi-gólt eredményezett, míg egy védelmi kihagyás újabb ukrán találatot, Gricina volt eredményes, így gyors gólváltás után 4-2.

Dróth 33. percben lőtt csodagólja után a belgrádi Kombank Aréna a remény csarnokává vált, ám Bondar és Valenko góljai összetörték a magyar álmokat, így Sito Rivera együttese második meccsét is elveszítve elbúcsúzott a kontinensviadal további küzdelmeitől.

A mérkőzés összefoglalója:

Sito Rivera, Rábl János és Dróth Zoltán meccs utáni interjúja:

A csoport állása:
1. Ukrajna 3 pont/1 mérkőzés (6-3)
2. Spanyolország 3/1 (5-2)
3. Magyarország 0/2

korábban:

A csoport:
Portugália-Szlovénia 6-2 (2-2)

Az állás:
1. Portugália 3 pont/1 mérkőzés (6-2)
2. Szerbia 3/1 (5-1)
3. Szlovénia 0/2