Apja figyelmeztet: Hamilton akár még tíz évig csúcsformában lehet

Lewis Hamilton édesapja figyelmeztetett: fia akár tíz éven át is uralhatja a királykategóriát. Alighanem ehhez azért a riválisoknak is lesz egy-két szavuk…

Lewis Hamilton és Anthony Hamilton (Fotó: Batchelor / XPB Images) Lewis Hamilton és Anthony Hamilton (Fotó: Batchelor / XPB Images)A brit versenyzőnek 2015-ben sikerült az, ami korábban még sosem: megvédte világbajnoki címét. Idén pedig ismételne. Háromszoros bajnokként, az elmúlt két esztendő legdominánsabb versenyzőjeként 2016-nak is favoritként vág neki, ám sokan bíznak abban, hogy csapattársa, Nico Rosberg vagy akár a Ferrari jobban megnehezíti majd a dolgát.

Anthony Hamilton azonban amondó, fia akkora fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben, hogy egyszerűen megállíthatatlan. „Egyre csak jobb és jobb, erősebb és erősebb lesz” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Még van vagy hét-tíz éve ebben a sportágban, és rendkívül versenyképes. Még mindig fiatal, sok minden áll még előtte.”

Lewis Hamilton korábban több alkalommal is beszélt arról, hogy legfeljebb még egyszer tervezi meghosszabbítani szerződését a Mercedesszel, és 40 évesen már nem képes elképzelni magát a Forma–1-ben. Ráadásul már tervezget is az F1 utáni időkre: igyekszik emelni márkaneve értékét, tudatosan növeli népszerűségét az Egyesült Államokban és érdekli a zeneipar is. Apja szerint azonban ez nem csökkenti az F1-es motivációját. „Soha ne mondd, hogy soha, de én nem hinném, hogy így lenne. Lewis egy versengő lélek, imádja a motorsportot, és imád nyerni is. Ameddig így lesz, az F1-ben marad. Szerintem legalább hét éve lesz még ebben a sportágban. És ez mindenki számára rossz hír” – riogatta az ellenfeleket.

Ők ugyanakkor aligha hagyják majd, hogy a brit zavartalanul uralkodjon éveken át. Idősebb Hamilton szerint azonban ez még jót is tehet fiának, aki szeretné, ha nehezebb feladat elé állítanák a riválisok. „Nagyszerű lenne, ha mindegyikük azonos szintű autóban ülhetne. Lewis nem akarja csak körözgetve megnyerni a versenyeket, miközben a többi autó nem elég jó, a csapatok pedig csak szenvednek. Ő szeretné, ha mindenki azonos szinten lenne, és ki akarja érdemelni a győzelmet. Méltán vált győztessé, mert a legjobb csapatban van, a legjobban ők dolgoztak, de szeretné, ha a többiek is beleszólnának, és megdolgoztatnák őt a futamgyőzelmekért” – zárta gondolatát az édesapa.