Musorujsag
Élő Eredmények

Super Bowl-győzelemmel zárta pályafutását Peyton Manning

MTI
A Denver Broncos 24-10-re legyőzte a Carolina Panthers együttesét az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) idei nagydöntőjében, az 50. Super Bowlban.

A kaliforniai Santa Clarában rendezett összecsapáson az Amerikai Főcsoport (AFC) bajnoka elsősorban fantasztikus védelmének köszönhetően diadalmaskodott az alapszakasz legjobbja, a Nemzeti Főcsoportban (NFC) első Carolina fölött.

Ugyan nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de a 39 éves Peyton Manning , a Denver irányítója – aki valószínűleg pályafutása utolsó mérkőzésén lépett pályára – karrierje 200. győzelmét könyvelte el, és 2007 után másodszor nyert Super Bowlt.

A Denver Broncos 1997 és 1998 után harmadszor hódította el a Vince Lombardi trófeát. A Super Bowl legértékesebb játékosának (MVP) a győztes csapat védőjét, Von Millert választották meg.

50. Super Bowl:
Denver Broncos-Carolina Panthers 24-10

A Denver rögtön az első támadássorozat végén a rúgó Brandon McManus mezőnygóljával előnybe került. A Carolina első akciója gyorsan véget ért, a második végén pedig Von Miller, a Broncos védője szedte ki a szezon legértékesebb játékosnak korábban megválasztott Cam Newton kezéből a labdát, amire Malik Jackson vetődött rá a végzónán belül, megszerezve ezzel a találkozó első hatpontos gólját (touchdown)(10-0).

A második negyed elején megszerezte első pontjait a Panthers: a támadássorozatot Newton remek futásai alapozták meg, majd két jó passz következett, a végén pedig Jonathan Stewart repült be az end zone-ba egy yardról (10-7). A Denver nem sokkal később Jordan Norwood Super Bowl-rekordot jelentő 61 yardos punt-visszahordásából került remek pozícióba, de ezúttal is csak mezőnygól lett a vége (13-7). A következő támadásban újra villant a denveri védelem, a Panthers futójának, Mike Tolbertnek a kezéből verték ki, és szerezték meg a labdát. A Broncos nem tudott élni a lehetőséggel, a negyedik Super Bowlján szereplő Peyton Manning ugyanis eladta a játékszert. A félidő vége előtt még a mezőnygólért támadhatott a Carolina, de az eredmény nem változott.

A fordulást követően a Carolina vezethette az első támadást, mezőnygól távolságig jutott, de Graham Gano lövése a kapufán csattant, a túloldalon a Denver touchdownnal büntethetett volna, ám maradt a mezőnygól, McManus harmadszor szerzett három pontot (16-7). A Carolina ezt követően gyorsan az ellenfél térfelének közepén találta magát. Azonban Newton eladta a labdát, amit T.J Ward szerzett meg, amelyet azonnal kivertek a kezéből, de csapattársa, Danny Trevathan korrigált. Ugyan a Denver támadósora nem tudott haladni, a védelem mégis fantasztikusan tartóztatta fel Newtonékat.

A zárófelvonásban sem találta a ritmust támadásban a Denver, ám a védelem továbbra is remekelt, mezőnygólon tartotta a Carolinát, Gano ezúttal nem hibázott (16-10).  A folytatásban mindkét támadóalakulat csak rövid ideig volt a pályán. A Denver gyakorlatilag csak az időt ölte és maximálisan bízott a védelmében, ami be is jött, hiszen Von Miller szerelése után Ward újabb labdát szerzett. A Carolina négy yardosáról jöhetett a Denver, C.J. Anderson pedig befutott az end zone-ba, és még a kétpontos kísérlet is sikerült, ezzel pedig eldőlt az összecsapás (24-10).

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Denver Broncos 24-10-re legyőzte a Carolina Panthers együttesét az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) idei nagydöntőjében, az 50. Super Bowlban. San Francisco, 2016. február 7. EPA/TANNEN MAURY
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/02/05149067-1024x543.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="434186"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Chris Martinék hatalmas bulit csináltak a Super Bowl félidejében
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2016/02/05148995-1024x795.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
NFL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Manning mégsem vonul vissza?
Peyton Manning, a Denver Broncos irányítója az 50. Super Bowl megnyerését követően - a várakozásokkal ellentétben - nem jelentette be visszavonulását.
Amerikai foci