Musorujsag
Élő Eredmények

Tobai-Sike kimaradt az Eb-csapatból

MTI
Az Európa-bajnoki bronzérmes Tobai-Sike Renáta meglepetésre kimaradt a február 23. és 27. között Győrben sorra kerülő 10 méteres - régi nevén légfegyveres - Eb-re nevezett magyar csapatból.

Az első magyar olimpiai kvótás sportoló nem szerepel azon a listán, amelyet a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége hagyott jóvá kedden. Az Eb lesz az utolsó olimpiai kvalifikációs verseny a sportlövőknek.

A hétvégén a százhalombattai országos bajnokságot megnyerő Péni István – aki ugyancsak biztos riói induló – az eredeti terveknek megfelelően a juniorok között versenyez majd a kontinensviadalon.

Győrik Csaba szövetségi kapitány szerint nehéz döntést kellett meghozniuk, és a válogatókon mutatott gyengébb szereplése miatt ezúttal Tobai-Sike Renáta – aki egyébként a tanítványa – nem került a csapatba. Hozzátette, a döntésben az is szerepet játszott, hogy a BHSE pisztolyosa már rendelkezik olimpiai kvótával, Nemes Adrienn pedig még nem.

„Csonka Zsófia helye nem volt kérdéses, mint ahogy a még junior korú Egri Viktóriáé sem a felnőtt csapatban” – mondta az MTI-nek Győrik Csaba. „Utóbbi az egész magyar mezőnyből a legtöbbször tudott 380 körnél jobb alapversenyt produkálni az elmúlt egy évben.”

A kapitány Péni Istvánnal kapcsolatban azt emelte ki, hogy azért is a juniorok között kell szerepelnie, mert ott sokkal nagyobb rajta a nyomás, amelyet majd az olimpián is el kell viselnie.

A londoni játékokon három magyar sportlövő szerepelt, Rióban viszont már öt versenyző – Péni István (puska), Sidi Péter (puska), Szabián Norbert (puska), Csonka Zsófia (pisztoly) és Tobai-Sike Renáta (pisztoly) indulása biztos. A februári Eb-n összesen 12 kvótát osztanak ki.

A magyar Eb-csapat:

puska:
nők: Gáspár Lalita, Miskolczi Julianna, Zwickl-Veres Kata
junior lányok: Horváth Lea, Hurai Viktória, Dénes Eszter
férfiak: Sidi Péter, Somogyi Péter, Boda Bence
junior fiúk: Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán
vegyespáros: Gáspár Lalita, Sidi Péter
junior vegyespáros: Hurai Viktória, Péni István

pisztoly:
nők: Egri Viktória, Csonka Zsófia, Nemes Adrienn
junior lányok: Major Veronika, Kókai Réka, Mihalkó Nikoletta
férfiak: Tátrai Miklós, Nagy László, Antal Balázs
junior fiúk: Agárdy Vilmos, Borbély Levente, Hegedűs András
vegyespáros: Egri Viktória, Tátrai Miklós
junior vegyespáros: Major Veronika, Agárdy Vilmos

futócél:
nők: Máthé Edit, Körtvélyessy Gabriella, Ángyán Nikoletta
junior lányok: Major Veronika, Békevári Lilla, Csányi Borbála
férfiak: Sike József, Boros László, Tasi Tamás
junior fiúk: Sándor István, Mácsek Áron, Nagy Richárd

További tartalmak