A Fradi otthonában szerzett előnyt a Vidi

A Videoton 1-0-ra nyert a Ferencváros vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A első játékrész nagy része eseménytelenül telt, ritkán veszélyeztettek a csapatok. A 42. percben Pátkai Máté felívelése utána Pintér Ádám abban a hitben engedte el a labdát, hogy az majd Dibuszé lesz. Azonban Feczesin Róbert megelőzte a kapust és fölötte a hálóba stukkolt. A hazaiak részéről Lamah gyorsan egyenlíthetett volna, de ajtó-ablak helyzetben hibázott.

Ferencváros-Videoton FC 0-1


A szünet után a Ferencváros irányította a találkozót, de fölénye csak néhány kisebb lehetőséget eredményezett. Vereségével Thomas Doll csapata nehéz helyzetből várhatja a három hét múlva esedékes visszavágót.

A német edző az M4 Sportnak adott nyilatkozatában nem marasztalta el játékosait. Szerinte a Fradi teljesítményével nem volt gond, az első félidőben is szinte csak ők támadtak, de ahogy fogalmazott, rúgtak maguknak egy gólt. Azonban továbbra is hiányolja a lendületet az akcióik befejezésénél.

A vendégek szakvezetője, Horváth Ferenc a lefújás után elismerte, volt olyan időszak, mikor a Fradi nagyon nagy fölényben játszott, de úgy gondolja, összességében kontrollálni tudták a mérkőzést. A nüanszok ma feléjük billentették a mérleg nyelvét, mint ahogy összegzett is: "csúsztunk, másztunk, ami ma elég volt a győzelemhez."

A téli szünet alatt épp az FTC-ből érkezett a fehérváriakhoz Haraszti Zsolt, aki kezdőként kapott szerepet előző klubja ellen. "Az őszöm nem úgy sikerült, ahogy terveztem, de ma nem volt gond, jól éreztem magam a pályán." A szélső szerint azért tudtak a zöldek fölé kerekedni, mert csapatként jobban teljesítettek.

A további negyeddöntőkön az Újpest korán hátrányba került hazai pályán a Tiszaújvárossal szemben, utána azonban nyolc gólt lőtt NB III-as ellenfelének.

A csabai lila-fehérek ugyancsak hátrányból fordítottak, de csak minimális előnnyel utazhatnak majd Kozármislenybe.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:

Ferencváros-Videoton 0-1 (0-1)
Újpest-Tiszaújváros (III.osztályú) 8-1 (2-1)
Békéscsaba-Kozármisleny (III.osztályú) 2-1 (2-1)

kedden játszották:
Nyíregyháza-DVSC-TEVA 1-2 (1-1)

A párharcok visszavágóit március 2-án rendezik.