Edzőváltás Balogh Norbert csapatánál

A január 11-én vezetőedzőnek kinevezett Guillerme Barros Schelotto egyszer sem ülhetett le a Balogh Norbertet is a keretében tudó, olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo kispadjára, így távozik.

Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport internetes kiadásának írása szerint Guillermo Barros Schelottto kevesebb mint egy hónapig volt a Palermo szakmai főnöke. Mivel Schelottónak nem voltak meg az olasz első osztályhoz szükséges edzői papírjai, ezért hivatalosan eddig sem volt a csapat vezetőedzője, gyakorlatilag mégis ő irányított, de nem ülhetett le a kispadra, és meccs közben nem utasíthatta játékosait az oldalvonal mellől. Mivel hiába próbáltak minden lehetséges fórumon engedélyt szerezni az edzősködéshez, ezért Schelotto úgy döntött, visszatér Argentínába.

Maurizio Zamparini, a Palermo edzőfaló klubelnöke Schelotto után az utánpótláscsapat edzőjét, Giovanni Bosit ülteti a kispadra. Bosi hivatalosan a Palermo ötödik vezetőedzője a szezonban: a Serie A 12. fordulójáig Giuseppe Iachini, a 19. fordulóig Davide Ballardini, a 20. körben Fabio Viviani ült Schelotto "nevében" a kispadon, míg azóta Giovanni Tedesco játszotta el a vezetőedzői szerepet.

A Debrecenből januárban Palermóba szerződő Balogh Norbert csapata vasárnap a Torinót fogadja.