Jön a döntő visszavágója

Simon Ádám és Stopira játékára sem számíthat a Videoton vezetőedzője, Horváth Ferenc a ma 18 órakor kezdődő Ferencváros elleni Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén, amelyen az előző kiírás két döntőse csap össze.

Dr. Kovács Tibor, a Videoton csapatorvosa elmondta, Simon Ádám és Stopira tréning közben sérült meg, előbbinek külső bokaszalag szakadása van, míg utóbbi játékos a hajlítóizmával küszködik, így jelenleg egyikük sincs bevethető állapotban.

A fehérváriaknál az utolsó pillanatban derül majd ki, hogy van-e esély a még januárban megműtött Dinko Trebotic és Filipe Oliveira játékára, a Maribor elleni felkészülési mérkőzésen megsérülő Asmir Suljic és Pátkai Máté pályára lépéséről is csak a meccs előtt dönt a szakmai stáb.

Pölöskei Zsoltot  decemberben műtötték, de azóta már több edzőmérkőzésen is részt vett, így az ő helyzete biztató. A korábban húzódással bajlódó Rudolf Gergely és Géresi Krisztián pedig edzett kedden, ám játékuk kérdéses.

"A két sérült játékoson, Stopirán és Simon Ádámon kívül együtt készül a keret, a játékosok edzettsége szintje azonban még nem azonos. Voltak, akik kisebb beavatkozáson estek át a felkészülés elején, voltak, akik például rúgás, vagy ütközésből fakadó sérülés miatt hagytak ki edzéseket, ezt is figyelembe kell venni a Ferencváros elleni keret kialakításakor" - nyilatkozta a kialakult helyzet kapcsán Horváth Ferenc vezetőedző.

A Ferencváros együttese néhány hete megszerezte a sokszoros német utánpótlás válogatott Florian Trinkset, és a felkészülési időszakban lejátszott hat meccsből négyet meg is nyertek. A zöld-fehér csapat tegnap már a meccs helyszínén, a Groupama Arénában edzett, ahol az együttes német szakvezetője, Thomas Doll többször is megszakította az edzést, hogy a legapróbb részletekig elmagyarázza játékosainak, kinek mi lesz a feladata a fehérváriak elleni összecsapáson. Tavaly a kupa döntőjében találkozott egymással a két csapat, akkor működött a Ferencváros edzőjének elképzelése, mert 4-0-ra győztek a bajnok Videoton ellen.

Haraszti Zsoltnak, a fehérváriak frissen igazolt játékosának igazán különleges élmény lesz a negyeddöntő, mivel őszi csapata ellen lép pályára régi-új együttesében: „Nyilván számomra ez furcsa helyzet, hiszen pár hete még a Ferencváros játékosa voltam, és az első tétmeccsemet visszatérve a Vidibe pont a zöld-fehérek ellen játszhatom. Motivált vagyok, és várom a találkozót, de nem fogom túlpörögni ezt a meccset, hiszen az könnyen visszafelé sülhet el” – idézi a vidi.hu Haraszti Zsoltot.

A bajnoki listavezető Ferencváros és a tabella harmadik helyén álló Videoton 18 órakor kezdődő mérkőzését az M4 Sport és a telesport.hu is élőben közvetíti, a felvezető műsor 17:30-tól látható.