Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszú Katinka nem indul az ob-n, veszélyben a váltó olimpiai szereplése

NSO
Nem akarja megszakítani amerikai edzőtáborát, ezért Hosszú Katinka nem indul az áprilisi, Győrben rendezendő országos bajnokságon - írja a Nemzeti Sport.

„Szakmai egyeztetés zajlott le a Magyar Olimpiai Bizottság, Hosszú Katinka, valamint edzője, Shane Tusup között, amelyről a MOB főtitkára tájékoztatta Kiss László szövetségi kapitányt – idézi a lap Siklós Eriket, a MOB kommunikációs igazgatóját. – Az érintett témák egyike volt, hogy a versenyző nem áll rajthoz az országos bajnokságon, mert nem szeretné megszakítani amerikai edzőtáborozását. De a májusi Európa-bajnokságon a válogatott rendelkezésére áll váltóban is.”

A világ- és Európa-bajnok úszó indulása az ob-n a 4×200-as női gyorsváltó olimpiai kvalifikációja miatt lenne fontos: tizenkét staféta már a tavalyi világbajnokságon biztosította helyét a riói játékokon, a fennmaradó négy helyet pedig a világranglista alapján osztják ki. A kvótaszerzésre ugyan az Eb-n is lesz lehetőség, de a két esélyből így csak egy marad.

Kiss László szövetségi kapitány úgy véli, hogy mivel az Európa-bajnokságon nagyon sűrű a program, jobb lett volna már Győrben kivívni az olimpiai részvételt. „Nem igényel indoklást, hogy minden egyes ötkarikás jogosultság milyen jelentős a magyar sportnak, ráadásul a 4×200-as gyorsváltó Londonban is döntős volt, 2014-ben pedig Európa-bajnoki harmadik. Katinka és edzője eddig mindig azt hangoztatta, neki a versenyek jelentik a legjobb edzést.”

A kapitány később közleményben tudatta: elfogadhatatlannak tartja, hogy Hosszú Katinka a MOB-on keresztül üzent a válogatott teljesítményéért felelős szakvezetőnek. Kiss László úgy érzi, az olimpiai bizottság átnyúl a Magyar Úszó Szövetség feje fölött.

További tartalmak