Már a Barca B-ben is bemutatkozott a magyar tini

Tajti Mátyás, a Barcelona Juvenil A (U19) 17 éves labdarúgója szerdán kezdőként lépett pályára a Barcelona B-csapatában a Granollers elleni edzőmérkőzésen.

A játékos a hivatalos facebook-oldalán, míg édesapja a Football in Barcelona nevű szakmai oldalon számol be a történtekről.

„Voltak változások a csapatban, a létszám is megnőtt, 25-en lettünk a keretben, így nem könnyű bekerülni a meccskeretbe se, de én az edzéseken mindent megteszek majd, hogy bekerüljek. Ma a Barcelona B-csapatában játszhattam egy edzőmeccset, kezdőként kaptam lehetőséget, és jól is ment a játék, aminek nagyon örülök. A csapattal pedig már a hétvégi bajnokira készülünk” – írta Tajti Matyi.

A Barcelona U19-es kerete február 13-án szombaton, 12 órától játszik bajnoki mérkőzést a Lleida csapata ellen.

Tajti egyébként a biatorbágyi Viadukt SE-ben kezdett focizni, ahonnan később a Puskás Akadémiára került.  A felcsúti csapattal többek közt U16-os bronzot és U17-es bajnoki aranyat is nyerő labdarúgót 2013-ban és ’14-ben egyaránt korosztálya legjobb játékosának választották.

A pengés középpályásra egy 2013-as konstancai kupán figyeltek fel a katalán gárda játékosmegfigyelői, ahol a felcsútiak harmadik helyezést értek el, Matyi pedig a torna legjobb játékosa lett.  Így nem csoda, hogy több neves klub is felfigyelt a játékmesterre, aki 2014 nyarán az ajánlatok közül végül a Barcelonáét választotta.

A klub híres akadémiájára,a La Masiára egyébként nagyon nehéz bekerülni, ugyanis a helyek 60 százalékát katalán, 25 százalékát egyéb spanyol származású gyerekeknek tartják fent, és a fennmaradó 15 százalékba kell beférnie az egyéb országokból jövő tehetségeknek.