Musorujsag
Élő Eredmények

Miklós Edit visszatér korábbi sikere helyszínére

Magyar Sí Szövetség/telesport.hu
A két évvel ezelőtti sikeres szereplését szeretné megismételni vagy felülmúlni Miklós Edit a női alpesi sízők világkupa sorozatának Crans Montana-i lesikló futamában a hétvégén.

A szakági ranglista 12. helyén álló magyar síző 2014-ben ezen a svájci pályán 5. helyen végzett. Miklós Edit a múlt hétvégén ismét a legjobb tízben szerepelt lesiklásban, 7. helyezésével idénybeli második legjobb eredményét érte el a németországi Garmisch-Partenkirchenben. Remek szereplésének köszönhetően már a szakági ranglista 12. helyéről várhatja a folytatást.

Lake Louise, 2015. február 12. Miklós Edit az alpesi síelők világbajnoksága női óriás-műlesiklásának egyik edzésén a kanadai Lake Louise-ban 2015. december 2-án. (MTI/AP/The Canadian Press/Frank Gunn) Miklós Edit – fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Frank Gunn

A világkupa női mezőnye két év után tér vissza a svájci Crans Montanába, ahol szombaton a lesiklást, vasárnap pedig a szuper-kombinációs versenyszámot rendezik. Miklós Edit számára ismerős a pálya,ugyanis 2014 márciusában az 5. helyen végzett lesiklásban, és ez jelenleg a második legjobb világkupa-eredménye.

„A múlt heti Garmisch-i versenyem után viszonylag gyorsan kipihentem magam, masszázs és edzések segítettek  a regenerálódásban. Az előttem álló hétvégén ugyan két versenyszámot rendeznek, de én csak lesiklásban indulok, a vasárnapi szuper-kombinációban nem állok rajthoz. A pályával kapcsolatban pedig az a tudat, hogy itt gyors voltam már egyszer, az nagy inspiráció számomra. Nagyon hak majd az újabb sikerért” – mondta Miklós Edit.

További tartalmak