Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnoki címmeccs az M4 Sporton

M4 Sport/telesport.hu
Bedák Zsolt, a Felix Promotion ökölvívója április 23-án Manilában a címvédő Nonito Donaire ellen lép ringbe a WBO (Bokszvilágszervezet) kispehelysúlyú világbajnoki címéért, az összecsapást az M4 Sport közvetíti. Bedák és menedzsere, Rácz Félix csatornánkon beszéltek a nagy lehetőségről, arról, miért lenne jó, ha Donaire lebecsülné magyar ellenfelét, és még sok másról is. Az alábbi videóra kattintva ön is megnézheti a beszélgetést.

„Ő az esélyes, arra számítok, hogy lebecsül engem. Kőkemény felkészülésem lesz jövő héttől, ami pont tíz hetet jelent. Ez elegendő arra, hogy maximálisan készen álljak a mérkőzésre” – nyilatkozta Bedák, aki „izgalmas, jó bunyót” ígért.

Rácz Félix, a Felix Promotion menedzseriroda tulajdonosa elmondta, Bedák pályafutása csúcspontjára készül ezzel a mérkőzéssel, amelyen leginkább a címvédő Donaire-nek van igazán veszteni valója. Hozzátette, a szakportálok szerint a fülöp-szigeteki ökölvívó talán most lesz a legsebezhetőbb, mivel a közelmúltban több kemény csatája volt, így talán kicsit megkopott. Magyar ökölvívó négy éve nem küzdhetett világbajnoki címmérkőzésen, akkor Balzsay Károly a nagyközépsúlyú WBA-címét tette kockára Dimitrij Sartison ellen.

Bedák 26 eddigi profi mérkőzéséből 25-öt megnyert, egyszer vereséget szenvedett. Az Erdei Zsolt irányításával készülő, amatőrként Európa-bajnoki bronzérmes Bedák Zsolt majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, és valamennyin győzött.
A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, 39 profi meccsen van túl: 36 győzelem mellett háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg és Bedák ellen teszi először kockára.

További tartalmak